Piramit Haber

Ökse otunun faydaları?

Sağlık

Ökse otunun diğer isimleri gövelek, güvelek ,çekem ve gökçedir. Meyveleri genellikle çok büyük olmayan bu bitkinin; meyvesinin görünüşü cam gibi parlaktır.

Bu bitkinin meyveleri çok zehirlidir; kesinlikle yenmemelidir. Ökse otunun otsu kısmı ve yaprakları kullanılır. Bunun yanında ökse otu oldukça yararlı bir bitkidir.
Faydalarını sayacak olursak;

-Ökse otunun meyvesinin zehirli olduğunu insanlar tarafından yenmemesi gerektiğini biliyoruz. Ancak bu meyveler ezilip çıban üzerine koyulduğu zaman çıban içindeki irinin çıkmasına yardımcı olmaktadır.
-Kan dolaşım ve kalp problemleri olanlar günde yaklaşık 2 bardak ökse otu çayı içerek bu hastalıkların ilerlemesini engeller.

-Ayrıca atardamar sertliğindede yine aynı şekilde çayının tüketilmesi önerilmektedir.

-Ökse otunun bir diğer özelliğide tansiyon hastası olanların tansiyonunu düzenlemesidir. İster yüksek ister düşün tansiyon olsun günde 2 bardak içilen ökse otu çayı tansiyon düzenlenmesinde etkilidir.
-Ökse otunun meyvesi yine yakı sakızı ile ezilip romatizmal ağrı olan yere sarıldığında bu ağrıyı azalttığı bilinmektedir.

Kanserin yayılmasını engellediği ve tümörleri küçülttüğü bilinmektedir.

Ökse otunun çayı soğuk su ile hazırlanır. İnce ince doğranmış ökse otları soğuk suyun içinde bir gün bekletilir ve daha sonra süzülerek içilir.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.