Piramit Haber

O hastalığa bire bir!

Sağlık

İncirin yararları yazısında incirin sağlığa yararları, incirin kalorisi ve incir ile ilgili bilinmeyenleri öğreneceksiniz.

Gribal bulaşmaların engellenmesinde tüketilen kuru incir, sindirimin rahatlatılmasını sağlıyor. Kuru incir içerdiği ‘benzaldehit’ maddesiyle kanserli hücrelerin büyümesini engellemektedir.
Magnezyumun % 30’unu, fosforun % 20’sini, B1 vitamininin % 5’ini ve B2 vitaminin % 4’ünü içeren kuru incir, bağırsakların olması gerektiği gibi çalışmasını sağlıyor.

İbrahim Saraçoğlu Kuru İncir Kürü
Yarım litre kadar kaynamakta olan suyun içine 15-16 adet kuru incir ekleyin ve 20 dk kadar ağzını kapatarak kaynamaya bırakın. 20 dakikanın sonrasında bi kenarda ılıması için bekletin. Ardından süzerek elde ettiğiniz kürünüzü 3 eşit parçaya bölün ve yemeklerden 15 dakika kadar için.

İlk uygulama zamanı 21 gündür. 21 gün boyunca bu kürü uyguladıktan sonra bir hafta ara verin ve yeniden 21 gün boyunca kürü uygulamaya devam edin. Toplam 42 gün kürü uygulayın.

Kuru İncir yemenin sağlığa etkileri ile ilgili görüş ve önerilerinizi siz de değerli Bilgi Doktoru okurlarıyla paylaşabilirsiniz. Ayrıca bu konu ile alakalı sorularınız varsa cevaplamaktan memnuniyet duyarız. Sağlıklı günler geçirmeniz dileğiyle…

Bir önceki yazımız olan Alzheimer İçin Kestanenin Faydaları başlıklı makalemizde alzehimera, faydaları ve faydası hakkında bilgiler verilmektedir.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.