Piramit Haber

Her derde deva: Sarımsak

Sağlık

Sarımsak sayesinde kurtulabileceğiniz sorunlar...

Düzenli olarak yemeniz halinde bağışık sisteminizi güçlendiren sarımsak, aynı zamanda bir antidoksan deposu.

Sedef hastalığı için alternatif tedavi olarak kullanabileceğiniz sarımsak yağı, içerdiği Anti-inflamatuar sayesinde bu rahatsızlığı hafifletmenizde yardımcı olabilir.

Uçuk veya sivilce sorunu yaşıyorsanız doğal bir kurtarıcı olan sarımsak, bulundurduğu antioksidan mineraller sayesinde bakterileri öldürür. Dilimlenmiş bir diş sarımsağı sivilcelerinizin üzerine sürerek geçiş sürecini hızlandırabilirsiniz.

Saç problemi yaşayanlar için son derece faydalı olan sarımsak, dilimlenmiş veya ezilmiş halde baş derisine masajla uygulandığında sorunu gidermede etkili olur.

Elinize batan bir kıymık veya çöp sarımsak ile çıkartılabilir. Kıymık batan bölgenin üzerine bir dilim sarımsak yerleştirip bantla sardığınızda, kısa sürede sonuca ulaşabilirsiniz.

Sarımsak tam bir sivrisinek düşmanıdır. Bilimsel olarak her ne kadar ispatlanmış bir sonuca dayanmasa da, sivrisineklerin sarımsaktan uzak durduğu hatta kaçtığı tespit edilmiştir. Ayrıca bu özellik çoğu böcek içinde geçerli bir durumdur. Bahçenizde sizi rahatsız eden böcekleri uzak tutmak için; yağ ve sıvı sabunu karıştırarak kendi doğal tarım ilacınızı oluşturabilirsiniz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.