Piramit Haber

Hastanelerdeki sterilizasyon problemi masaya yatırıldı

Sağlık

Dezenfeksiyon Antisepsi Sterilizasyon Derneği (DAS), Gaziantep’te ‘Sterilizasyon Ameliyathane Dezenfeksiyon’ konulu sempozyumda hastanelerde yaşanan sterilizasyon sıkıntılarını masaya yatırdı. Sempozyumda, hastanelerin mimarisi, su tesisatı,...

Dezenfeksiyon Antisepsi Sterilizasyon Derneği (DAS), Gaziantep’te ‘Sterilizasyon Ameliyathane Dezenfeksiyon’ konulu sempozyumda hastanelerde yaşanan sterilizasyon sıkıntılarını masaya yatırdı. Sempozyumda, hastanelerin mimarisi, su tesisatı, elektriği düzgün olmadığı için enfeksiyona neden olduğu dile getirildi.

DAS Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Günaydın, sempozyumu yapmalarındaki amaçlarının hastanelerde ameliyathanelerde enfeksiyonlarının önüne geçmek olduğunu kaydetti. Hastanelerin mimarisini, hastanelerin doğru yapılanması konularını konuşacaklarını ifade eden Günaydın, “Biliyorsunuz hastaneleri bazen sular basıyor, elektrikler kesiliyor, bazen asansörler çalışmıyor ya da hastanelerin yapıları bozuk Nakitbahis olmasından dolayı hastane enfeksiyonları daha fazla gözüküyor. Bunun sonucu olarak da hastane personeli olumsuz etkileniyor. Bütün bunlarla ilgili hastanelerin sıkıntılarını gündeme getiriyoruz. Özellikle sterilizasyon ile ilgili konuları gündeme getiriyoruz. Cerrahlarımızın yapmış olduğu muhteşem ameliyatlar, basit bir antisepsi, sterilizasyon ve dezenfeksiyon sorunundan dolayı enfeksiyonla sonuçlanıp, en başarılı ameliyatlar başarısız hale dönüşebiliyor.” dedi.

Sempozyum 3- 6 Ekim tarihleri arasında Anatolian Otel’de devam edecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.