Piramit Haber

Göbek Düşmesi - Kayması Belirtileri ve Tedavisi

Sağlık

Yıllardır geçmek bilmeyen göbek ve göbek çevresi şikâyetleriniz varsa, bu şikâyetler nedeniyle gitmediğiniz hastane yaptırmadığınız tetkik ve tahlil kalmadıysa, denenmedik ilaç, serum, bardak çektirmek, koca karı yöntemleri kalmadıysa ve bütün bunlara rağmen yaşadığınız şikâyetlerle yine baş başa kalıp üstelik derdinizi bir türlü anlatamadıysanız, çaresizlik ve umutsuzluk eşiğine geldiyseniz ve artık bu sıkıntılardan kurtulmak istiyorsanız, doğru yerdesiniz ve halk arasında “Göbek Düşmesi” olarak ifade edilen rahatsızlık için bu makaleyi detaylı ve dikkatli bir şekilde okumanızı öneriyoruz.

Göbek düşmesi; halk arasında kullanılan bir tabirdir. Tekrarlayan karın ağrısı, şişkinlik, sırt ağrısı, bulantı, kusma, karında farklı yerlerden nabzın hissedilmesi, depresyon belirtileri karakteristik özellikleri arasındadır. Halk arasında rastlanılan diğer adları; göbek eşesi, eş çıkması, göbek kayması ve göbek kaçmasıdır.

İÇİNDEKİLER:

Göbek Düşmesi Belirtileri Nelerdir? Göbek Düşmesi Tanı Aşamasında Neler Yapılmalıdır? Göbek Düşmesinin Sebepleri Nelerdir? Göbek Düşmesinin Zararları ve Tehlikesi Göbek Düşmesi Tedavisi Göbek Düşmesi Tedavi Edilmezse Göbek Düşmesine Ne İyi Gelir? Göbek Düşmesine Ne İyi Gelmez? Göbek Düşmesi Ameliyatı Çocuklarda Göbek Düşmesi Bebeklerde Göbek Düşmesi Göbek Düşmesi Gebeliği Engeller Mi? Göbek Düşmesi için Hangi Doktor ve Bölüme, Ne Zaman Gidilmeli?

Göbek Düşmesi Belirtileri Nelerdir?

Toplumda yaygın olarak bilinen “Göbek Düşmesi” durumu kadınlarda erkeklere oranla daha fazla sıklıkta görülen bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlık her yaşta görülmesine rağmen özellikle 20-40 yaşları arasında yoğun bir şekilde ortaya çıkmaktadır.

Halk arasında göbek düşmesi, kayması, çıkması, düşüklüğü, kaçması, göbek şişliği, eş düşmesi veya kayması, göbek kalkması, kursak kalkması, bazı yörelerde köbek düşmesi olarak da bilinen rahatsızlıklardan mustarip olanlarda başlıca bu şikâyetler görülebilir:

Göbekte ve çevresinde ağrı ve ağırlık hissi Halsizlik, takatsizlik, yorgunluk, bitkinlik, dermansızlık Bulantı, kusma, hazımsızlık, iştahsızlık, karında şişlik ve gaz sıkışması Yeme ve içmeden keyif alamamak, hayattan tat alamamak, depresyon Dik durmakta zorlanmak, nefesin kesilir gibi olması, nefes darlığı Yemeklerden sonra şişkinlik, ekşime, baş ağrısı, sıcak ve ateş basması, terleme Baş ağrısı, uykusuzluk, dikkatsizlik, konsantrasyon bozukluğu, tembellik Eğilirken göbeğin bir tarafa doğru kayması veya hareketin kısıtlanması, göbek kısmına bastırıldığında başka yerlerde atması Bel ve Sırt ağrısı kabızlık veya ishal Göbekte ve etrafında şişlik, ödem, hassasiyet, göbekte nohut veya ceviz büyüklüğünde kitle, göbeğin dışa doğru çıkması veya genişlemesi, göbekten kötü ve pis kokulu akıntı ve/veya kan gelmesi.

Bazı Önemli Hususlar

Göbek Düşmesi halk arasında kullanılan bir ifadedir ve tıp literatürlerinde böyle bir term yoktur. Göbek Kayması bir hastalık değildir, birkaç şikâyetin halk dilindeki ortak anlatımıdır. Göbek Düşüklüğü için standart bir tedavi yöntemi yoktur, şikâyetlere neden olan sebepler aranmalıdır. Göbek Kaçması için uygulanan Koca karı yöntemleri zararlıdır.

Çoğu zaman bu hastalara verilen hizmet ve bilgi yeterli gelmez. Hastalar mecburen zoraki olsa da kanaat getirir ve bu durumu kabullenmek zorunda kalır ancak öte yandan ömür boyu göbek şikâyetleri de devam eder durur.

Bu durumu kabullenemeyen hastalarda ise maalesef zaman zaman çeşitli psikolojik rahatsızlıklar da görülebilir.

Göbek Düşmesi Tanı Aşamasında Neler Yapılmalıdır?

Göbek Düşmesi veya kayması durumunda insanların ciddi şikayetleri olmasına rağmen bazen testler, tetkik, tahlillerde, röntgen, ultrason, tomografi ve MR filmlerinde, endoskopi ve kolonoskopiler altta yatan patolojiyi yansıtmayabilir.

Bazen de

Her Şey Normal Çıkar!

Neden mi?

Nedeni şudur, tıpta bazı hastalıklar başlangıç evresinde detaylı ve derin bir inceleme gerektirebilir, örneğin çok erken safhadaki bir apandisit olgusu veya çok küçük çapta ve ultrasonla görülemeyen herniler. Bu durumlarda hekimin elle yaptığı detaylı fiziki karın muayenesi ÇOK ÖNEM kazanır. Yani teşhis klinik bulgularla yapılır.

Elbette genelleme yapmamız doğru değildir ancak bu gibi şikâyetleri olan insanların %95′inde halk arasında Göbek düşmesi olarak bilinen rahatsızlığa neden olacak bir patolojisi tespit edilir.

Unutmayın;

Hastaların sadece şikâyetlerine değil hastalıklarına yönelik de tedavi uygulanmalıdır aksi halde şikâyet gider hastalık devam eder. Bazı hastalıkların tanısı test ve tetkiklerle değil, klinik muayene ile konulabilir. Tıp camiasının nedenini henüz tam olarak açıklayamadığı birçok hastalık vardır. Tıp sürekli gelişen ve değişen bir bilimdir (Harrison) Mart 2018 de insan vücudunda yeni bir organ bulundu

Bu insanlar ne yazık ki birçok yerde çözüm umarak gezerler ve sonuç alamayabilirler. Çoğu zaman muayene bile yapılmadan serum taktırılır ve ağrı kesici iğneler yapılar (ağrı kesici iğne = sadece ağrıyı keser, yani ağrıyı algılamamızı engeller ancak ağrıya neden olan hastalığı ve patolojiyi etkilemez).

Aslında EN ACI OLANI DA hastanın ailesi ve yakın çevresi de belli bir süre sonra hastanın artık gerçekten hasta olduğuna inanmazlar çünkü her şey normal çıkar ki bu durum da hastanın psikolojisini çok derin bir şekilde etkiler.

Psikolojisi etkilenen hastalar da ağrı kesici, sakinleştirici, mide ilaçları, kas gevşetici, uyku hapları ve depresyon ilaçlarında medet umar.

Bu kısır döngü böylece yıllarca akıp gider.

Göbek Düşmesinin Sebepleri Nelerdir?

Göbek kayması olarak bilinen durumun nedeni aslında altta yatan patolojiye bağlıdır. Örneğin umbilikal veya insizyonel herni, rektus kası diyastazı, umbilikal fistüller, umbilikal sinüsler, omfalit, granüloma, umblical urachus vb. tıbbi hastalıklar.

Bunların başında:

Karın içi basıncın artması (örneğin ağır kaldırıldığında, gebelerde özellikle doğum sırasında ve sonrasında, aşırı kilolu insanlarda, ani korku, ani ve aşırı hareketler) Göbek çukurunun derin olmasıdır.

Göbek Düşmesinin Zararları ve Tehlikesi

Şikâyetlerini en aza indirmek için bu insanlar kendilerine farklı bir yaşam tarzı benimserler. Yedikleri, içtikleri, zevkleri, moral durumları, hobileri ve daha nice alışkanlıkları istedikleri gibi değil, çözüme kavuşamayan bu rahatsızlığın şekillendirdiği ve gerektirdiği gibi yaşamaya başlarlar. Göbek düşmesi durumundaki insanlar sindirim, sinir, cinsel, kalp ve çalışma hayatlarında sık sık sorunlar yaşarlar. Aynı zamanda hastalar tıbbi olarak tedavi edilmediğinden dolayı genelde geleneksel uygulamaların zararlarına maruz kalırlar.

Göbek Düşmesi Tedavisi

DİKKATLİ okuyun!

Türk Milleti olarak yaşanan bazı inanışlarımız vardır. Örneğin; merdiven altından geçilmez, gece tırnak kesilmez, küle basılmaz, gece sofra örtüsü silkelenmez, gibi inanışlara ilave olarak birçok inanış toplanabilir.

İşte Göbek Düşmesi olarak bilinen bu inanışlardan birisidir. Aslında bu inanışların çoğunun bilimsel açıklamaları vardır ancak ne yazık ki birçoğu da henüz bilim adamları tarafından görmezden gelinmektedir.

Göbek düşmesi durumunda kişinin, ağır bir şey kaldırdığında göbeğinin düşeceğine inanılır ve “Göbeğim düştü” tabiri kullanılır. Hatta göbeği düşen şahsın yattığı yerden kalkamayacak hale gelmesine inanılır. Karın içi basıncın artışına neden olan bu durum baş ağrısı, mide bulantısı, baş dönmesi, halsizlik, iştahsızlık, gaz şişkinliği, kabızlık, ishal vb. çeşitli şikâyetler meydana gelebilir.

Göbek Düşmesi için birçok yerde Koca karı diye adlandırılan uygulamaları yapılmaktadır. Halk arasında Koca karı uygulaması olarak yapılan bazı yöntemler: Sıcak Su tulumu uygulaması, masaj yöntemleri, Geleneksel Bardak atma, vurma ve çekme yöntemi, Hacamat, göbeğe uygulanan sabun, şampuan, hamur, yumurta ve çiğ yumurta akı, tereyağı, soğan, kına ve mutfakta aklınıza gelebilecek her türlü yiyecek içecekle yapılan işlemler. Göbek Düşmesi için Koca karı ve ninelerin diğer uygulamaları, göbek bağı veya kuşak bağlanması.

Göbek düşmesi için insanlar genelde ilkel yöntemlerle onu çözmeye çalışır. Koca karı uygulamaları ile göbeği yerine yerleştirmeyi umar. Göbek yerleştirmesi olayı ise göbekteki su kesesini tekrar karına doğru yerleştirilmesidir.

Bunun için yörelere göre birçok farklı uygulaması vardır. Göbek yerleştirmesi durumunda ise bağırsaklara ve karın içi organlara CİDDİ ZARARLAR verebilir. Ayrıca, geleneksel olarak yapılan bu uygulamalar geçici rahatlık sağladığı gibi her seferinde hastalığın daha da ilerlemesini sağlar ve son aşamalarda ise “göbeğin yer etmiş” tabiri kullanılır.

Peki, Tedavisi Nedir?

Göbek düşmesi tıp literatüründe tanımlı bir hastalık olmadığı için doktorlarca şiddetle tavsiye edilen ve genel kabul görmüş bir tedavi yöntemi yok. Burada da yardımımıza klinik raporlarda ve hasta tecrübelerinde yer alan tedavi yöntemleri yetişiyor:

1) Egzersizler A: Yere oturarak ayaklarınızı uzatın. Önce sağ ayağınızı dizinizden itibaren dikleştirin. Bu pozisyonda iken iki elinizle birlikte sol ayağınızın başparmağına dokunun. Bu işlemi yedi defa tekrar edin. Aynı işlemi pozisyon değiştirerek diğer ayağınıza da uygulayın.

B: Ayak bileklerinizin 6 parmak yukarısını iki elinizle kavrayarak kuvvetlice bastırın.

C: Asana egzersizi: Sırt üstü uzanın ve bacaklarınızı birleştirin. Bacaklarınızı belinizden itibaren yerden otuz derece kaldırın, on saniye bekletin ve uzatın. Aynı işlemi atmış ve doksan derece olacak şekilde tekrar uygulayın. Bel ağrınız varsa bu işlemi sadece bir ayak için uygulayabilirsiniz.

2) Uzak Doğu Tedavi Yöntemleri Göbek düşmesi vakaları en çok Kuzey Hindistan’da rapor ediliyor. Orada önerilen tedavi yöntemleri arasında yoga teknikleri ve karın-ayak bölgesine yapılan akupunktur tedavileri yer alıyor.

3) Tekrarlayan Vakalardan Korunmak İçin

Mide ve sırt kasları güçlendirilmeli Yerdeki eşya kaldırılırken vücuda yakın tutulmalı, aniden kaldırılmamalı. Özellikle mide boşken ağır kaldırılmamalı. Yürürken ağırlığınızın tamamını sürekli bir ayağınıza vermeyin.

Göbek Düşmesi Tedavi Edilmezse Göbek dokusu ve karın duvarları arasından bağırsağın dışarı çıkması ile seyretmeyen göbek düşmesi hastalığında tedavi edilmese de acil bir hastalık geliştirme riski yoktur. Ancak göbek dokusu ve karın duvarları arasından bağırsağın dışarı çıkarak bağırsak boğulması adı verilen durumu oluşturması ile bağırsağın beslenememesi söz konusu olabilmektedir. 

Beslenemeyen bağırsak zamanla devamındaki bağırsak dokusunun da dolaşımını bozmakta ve bu durumun sonucunda kişide sindirim sisteminin durması ile hayatı riske kadar gidebilecek ciddi bir hastalık tablosu oluşmaktadır.

Göbek Düşmesine Ne İyi Gelir? Karın kaslarını güçlendirmek, göbek düşmesi hastalığını önlemeye yardımcı olabildiği gibi tedavi sonrasında da uygun bir programla güçlendirilmiş karın kasları tekrar bu sorunun yaşanmasını büyük ölçüde engellemektedir.

Hastalığa sahip olan kişilerde az az ve sık sık yemek yeme alışkanlığının geliştirilmesi karında şişkinlik ve rahatsızlık hissedilmemesi açısından önem taşımaktadır.

Göbek Düşmesine Ne İyi Gelmez? Göbek fıtığı hastalığına sebep olan faktörlerin azaltılmadan deva etmesi hastalığın tekrar etmesine neden olabileceği gibi mevcut olan hastalıkta da ilerlemeye yol açabilmektedir.

Ağır fiziksel aktiviteler göbek düşmesine iyi gelmemektedir. Sigara kullanımı göbek düşmesine iyi gelmemektedir. Fazla kilo ve özellikle göbek çevresinde yağlanma göbek düşmesine iyi gelmemektedir.

Göbek Düşmesi Ameliyatı Göbek düşmesinde hastanın yaşına, kilosuna, sahip olduğu tıbbi geçmişine göre doktoru tarafından verilen karar sonucunda açık ameliyat ve laparoskopik olarak iki şekilde yapılmaktadır.

1) Açık Ameliyat Karın duvarı kaslarının normal duruşlarına uygun olarak yapılan kesi ve tamir ile fıtıklaşan bağırsak varsa karın içine gönderilmektedir. Gerek görüldüğü takdirde yama adı verilen tüle benzer bir yapı ile kapatılıp karın duvarı sağlamlaştırılmaktadır. Olası bir tekrarla bağırsak dokusunun karın kasları ve göbek dokusu arasından çıkarak fıtıklaşması ve boğulması önlenmektedir. Gebe hastalarda yama yerine dikişle onarım da tercih edilebilmektedir. 

Operasyon genel anestezi altında hasta tamamen uyutularak yapılmakta olup yaklaşık bir saat sürmektedir. Sonrasında bir gece hastanede kalmak gerekebilmektedir. Bir kez pansumana gelinmesi ve bir hafta sonra dikiş alınması gerekebilmektedir Aynı zamanda doktorunuz sizi taburculuktan sonra da kontrol muayenesi için bir ya da birkaç kez çağırabilmektedir.

2) Kapalı Ameliyatta (Laparoskopik) Aynı yama sistemi bu kez karının içinden konulmak suretiyle uygulanmaktadır. Laparoskopik kapalı ameliyatlar daha küçük yara izi olması ve daha iyi kozmetik görünüm sağlaması, küçük yara yerinin daha çabuk iyileşmesi nedeniyle günümüzde uygun olan hastalarda oldukça sık tercih edilen yöntemdir.

Operasyon genel anestezi altında hasta tamamen uyutularak yapılmakta olup yaklaşık bir saat sürmektedir. Sonrasında bir gece hastanede kalmak gerekebilmektedir. Bir kez pansumana gelinmesi ve bir hafta sonra dikiş alınması gerekebilmektedir. Aynı zamanda doktorunuz sizi taburculuktan sonra da kontrol muayenesi için bir ya da birkaç kez çağırabilmektedir.

Ameliyatlar şikayetleri geçirmekte ve hastalar ilk eve döndükleri günden itibaren ayakta ve normal şekilde basit ağrı kesicilerle ameliyat yarasının ağrısını dindirerek devam edebilmektedirler. Ancak operasyon şikayetleri geçirmekte hızlı bir şekilde yarasa bile taburculuk sonrası bir ay boyunca azami dikkat gösterilmesi gerekmektedir. 

Bu süreçte ağır sporlardan ve ağır fiziki güç gerektiren işlerden kaçınılması, yük taşınmaması önerilmektedir. Hastalar operasyondan 4 hafta sonra eski günlük yaşam şekillerine dönebilmektedirler. Hastaların yeme içme konusunda dikkat etmeleri ya da uymaları gereken özel bir liste yoktur.

Bu ameliyat sonrasında nadir de olsa her iki ameliyat türü için de geçerli olabilen bazı komplikasyonlar mevcuttur. 

Ameliyat sonrası hastalarda göbek çevresinde kanama sonucu morluklar ve şişlikler olabilmektedir. Bunlar ameliyat sonrasındaki on dört gün içinde kendiliğinden kaybolmaktadır.Ameliyat yara yerinde çok düşük bir ihtimalle de olsa enfeksiyon sonucu yara yerinizden sarı kötü kokulu bir akıntı gelebilmektedir, bu durum doktorunuza bildirilmelidir. Muhtemelen uygun pansuman yöntemi ve gerekli görüldüğü takdirde antibiyotik tedavisiyle 5 gün içinde bu şikayet sonlanmaktadır.

Çocuklarda Göbek Düşmesi Çocuklarda özellikle çok ağlama ve kabızlığa bağlı ıkınma sonrası karında şişlik ve ağrı ile birlikte seyreden göbek düşmesi görülebilmektedir. Bu durum bir cm ve daha ufak küçük bir şişlikle seyrediyorsa genellikle 6-8 ay içinde kendiliğinden gerilemektedir. 

Bu süre 3 yıla kadar uzayabilmektedir. Bir miktar daha büyük olan şişlikler ise özellikle bebeklik dönemindeyse 4-5 yaşında yok olabilmektedir.

4 yaşından sonra halen bulunan veya yeni oluşmuş olan göbek düşmesinden cerrahi tedavi düşünülmeye başlanmaktadır. 

Hastaların bağırsağında fıtıklaşma ve bağırsağın boğulması ihtimali göbek dokuları ve karın duvarına bakılarak değerlendirilmekte, risk analizi yapılmakta ve operasyon kararı bu doğrultuda verilmektedir.

Bebeklerde Göbek Düşmesi Yeni doğan bebeklerde göbek düşmesi çok ağlama sonrası veya anatomik olarak yatkınlık neticesinde oluşabilmektedir. 

Genellikle ilk altı ya da sekiz ay içinde bu göbek düşmeleri kendiliğinden kaybolmaktadır. Daha ileri aylardaki bebeklerde bu süreç takip edilmektedir. 

Göbek düşmeleri 4 yaşına kadar kendiliğinden kapanmakta ve kaybolmaktadır.

Göbek Düşmesi Gebeliği Engeller Mi?

Hamile adayı birçok anneden bize yönetilen bir sorudur bu, bende göbek düşmesi var hamile kalırsam bir sakıncası olur mu? Gebelikten önce mi sonra mı tedavi edilmelidir? Göbek düşmesinin çocuğa bir zararı olur mu?

Öncellikle şunu izah etmemiz gerekiyor bu durumun gebelikle ilgili direkt bir bağlantısı yoktur. Yani halk dilinde göbek düşmesi olan bayanlar gebe kalabilir, sorunsuz bir hamilelik süresi geçirebilir ve normal şartlarda doğum yapabilir.

Ancak bazı durumlarda gebeliğin ilk haftalarında aşırı bulantı, kusma ve iştahsızlık olabilir. Gebeliğin ortasında yukarıdaki şikâyetlere ilave olarak ateş, kabızlık, kansızlık, halsizlik yaşanabilir. Gebeliğin her üç aşamada ise erken doğum riski vardır.

Altta yatan patolojiye göre gebeliğin başında gelişen sıkıntılara katlanan hastalar daha sonra şikâyetlerin giderilmesi için ilaç kullanımını gerekebilir. Hangi kategoride olursa olsun bütün ilaçlar kimyasal maddelerden üretildiği için illaki gelişmekte olan cenine zararları vardır. Bazı yiyecek ve içeceklerin bile zararı olur! Gebeliğin sonlarına doğru gelişen sıkıntılar için acil cerrahi müdahale gerekebilir. Gebeliğinin tüm aşamalarında ise erken doğum ihtimali mevcuttur.

Peki, Gebe Adayları Ne Yapmalı?

Durum bu iken gebe kalınmadan önce karar verilmelidir. Doğru zamanda doğru karar. Bizim düşüncemize göre gebeliğin en az 3 ay önce göbek ile ilgili durum aydınlatılmalı ve düzeltilmelidir. Gebe bayanlarda ise doğum beklenmelidir.

ÖZET: Göbek düşmesi aslında hastalıktan ziyade bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlığın oluşumunda birçok patoloji sorumludur. Dolayısıyla her hastanın durumu ayrıca değerlendirilmelidir. Sorumlu patolojik faktörler ise geniş bir varyasyon yelpazesi halindedir. Testlerde ve tetkiklerde normal görülen bu varyasyonlar aslında ciddi anlamda göbek ve dolaylı yoldan sistemik şikâyetlere neden olur. Bu şikâyetlerin, varyasyonların ve zaman sürecinde gelişen patolojinin tümüne halk dilinde “Göbek Düşmesi” tabiri kullanılır.

Hastalıklar; tıp dilinde yapılan bilimsel tanımlamalardan oldukça farklı olarak halkımız tarafından gayet anlamlı isimlerle ifade edilebiliyor. Halkımızın uzun yıllardan beri kalıcılığını korumuş o kadar güzel adlandırmaları var ki, uzman doktor meslektaşlarımız bile bazen hastalıkların tıbbi isimlerini kullanmak yerine bu isimleri tercih edebiliyor. Halk arasında bu gibi tabirlerin birçok örneği vardır bazılarının tıbbi karşılığı vardır bazıların da yoktur mesela; Tavuk karası, Kuş palazı, Arpacık, Boğmaca, İnce hastalık, Gut, Karasu, beyaz su, Baloncuk, Dolama, İt dirseği, peygamber sünneti, Kurdeşen, Damar damar üstüne binmesi, Yel girmesi, Gece yanığı, Sedef, Cüzzam, Yazma, Kulunç, Kireçlenme, Fil Hastalığı, AK tutma, Şirpençe, vb.

Göbek Düşmesi için Hangi Doktor ve Bölüme, Ne Zaman Gidilmeli?
Göbek düşmesi hastalığı için hastanelerin Genel Cerrahi polikliniklerinde Genel Cerrahi Uzmanı doktora muayene olunması gerekmektedir. 16 yaşından küçük çocuklarda şikayetler olduğunda göbek düşmesinden şüpheleniyorsa Genel Cerrahi veya Çocuk Cerrahisi Uzmanı doktoruna ilgili poliklinikte muayene olması önerilmektedir.

Göbek düşmesinde karın duvarından dışarı doğru çıkan bağırsak karın kasları arasına sıkışıp geri dönmezse kan akımı durabilmektedir ve bu acil bir durum oluşturmaktadır.

Yorumlar (29)

Kübra 6 Yıl Önce

Benimde göbek deliğimde çok ağrı oluyordu bu gün doktora gittim karın iç duvarında küçük yırtık var dedi ameliyata gerek varmı acaba

Merve Bahtiyar 6 Yıl Önce

Göbek kayması ya da düşmesi hakkında birçok şeyi bildiğimi sanıyordum. Çok faydalı bir makale olmuş. Çok teşekkür ediyorum.

Nurten İlerin 6 Yıl Önce

Göbek düşmesi ile ilgili yazıyı okudum 7-8 senedir yeğenim bu sorunu yaşıyor belirtileri burada yazılan 8/9 maddesiyle aynı. İçeriği kaynağı ile birlikte verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Ertan Beyatlı'nın İnternet sitesinden kendisine ulaşacağım umarım bize de yardımcı olur.

Havva 6 Yıl Önce

Bende senelerdir hep göbeğimden sorunum var, bıktım artık. Genel cerraha gittim böyle bir şey yok diyorlar ilaç verip gönderiyorlar.

Murat 6 Yıl Önce

Ben göbek ağrısına yıllardır çekiyorum ve göbeği yerine getiren kim varsa gitmediğim kalmadı. Göbeğim yerine geliyor ama bir saat sonra eğilip doğrulmakla yürümekle falan düşer oldu artık... Göbek yerinde tam ortasında atmıyor çevresinde atıyor.. Açken daha çok ağrı yapıyor ve genel cerraha gittim kan tahlili yaptı röntgen çektirdim bağırsakların dolu kabızlık var deyip iki farklı ilaç verip gönderdi ama geçmiyor ağrılar devam ediyor. Ağrılarım kabızlık var karın etrafında ağrı yemek yiyemiyorum göbeğimi ovdurunca yerine geliyor bel ağrısından kalkamıyorum ayağa halsizlik var uyku düzenim bozuldu.

Seda Demir Kut 6 Yıl Önce

Karnımdan çok ağrı çekiyorum sanki bir şey var da orada durmuş gibi. Bu yazıyı okuduktan sonra ben de göbek düşmesi veya kaymasından şüpheleniyorum. Hastanede hangi bölüme gidebilirim?

Önder Bülbül 6 Yıl Önce

Ben internette göbek düşmesiyle ilgili araştırırken sizin yazdıklarınıza denk geldim. Bende bu sorunu yaşamaktayım. Yaklaşık 6 ay kadar bir sure ve hala devam etmekte ne yapmalıyım? Hastaneye gittim ve gittiğim doktor aile hekimiydi bağırsaklarınla ilgili sorun var demişti ama tam teşhis koyamamıştı daha kapsamlı bir hastaneye de gidemedim bir turlu ve halsizlik bulantı iştahsızlık uykusuzluk ağrı hepsi mevcut bende...

Ahmet Kabacan 6 Yıl Önce

Ben yıllar evvel bir korku yaşadım ve o günden beri karın bölgesinde aşırı derecede rahatsızlık yaşıyorum, gitmediğim doktor kalmadı ve en son gittiğim mide doktoru bana sende afakan var dedi. Ama hap ya da bir ilaç vermedi, sadece stres yapma dedi. Beni çok kötü yapıyor ve hayattan tat alamıyorum, depresyona giriyorum. Şikayetlerim: Göbekte nabız atması, şişkinlik, yorgunluk, halsizlik ve hayattan tat alamamak.

Murat 6 Yıl Önce

Doktora gittim bir gece hastanede yatınca hallediyorlarmış... Faydalı bir yazı olmuş teşekkürler.

nurbanu yilmaz 6 Yıl Önce

Göbek kayması var yemek yedigimde siskinlik mide bulantim var agri

Sedat 5 Yıl Önce

Çok güzel özetlemişsiniz, çok teşekkürler. elinize emeğinize sağlık.

Sibel 5 Yıl Önce

İnternet'te yüzlerce haber sitesine ya da hastane sitelerine girdim ama sizin sitenizde kim haberleri düzenliyorsa sanki kendi yaşamış kadar güzel ve halk dilinde ve bilimsel açıdan açıklıyor. Bu şekilde bozulmadan devam edersiniz umarım.

Kader 5 Yıl Önce

Tek tek açıklayıcı bir yazı olmuş sağolun.

Ali 4 Yıl Önce

Bu nedir ya. Ne kadar uzun yazmış. Kim yazmışsa galiba çenesi düşük biri. Bu kadar uzun yazmaya ne gerek var. Çok fazla bilgilendirici olmuş :) Sağolun

Elif Akak 4 Yıl Önce

Teşekkürler. çok açıklayıcı bir yazı olmuş

Sedef Y 4 Yıl Önce

Aynı sorunu annem bildim bileli yaşıyor. Ne zaman bu sorunu yaşasa biz kuru soğanın tepesini biraz kesip göbek deliğine bastırırdık, tam göbek deliğinde nabız atışı duyana kadar işleme devam ederdik. Bu yazıyı okuduktan sonra tavsiye edilen egzersizleri deneyeceğim. Teşekkürler çok açıklayıcı bir yazı olmuş.

Mine 4 Yıl Önce

Deneyen arkadaşlar varsa burada yazsın lütfen. Bilgilendirici makale fakat tecrübe edenler de katkıda bulunursa çok iyi olur. Buraya yoruma yazın lütfen.

Nermin 4 Yıl Önce

Selam benim de göbeğimden aşağı hızla çarpan nabız atışları var ve bu da beni aşırı rahatsız ediyor.

Zekeriya 4 Yıl Önce

Yan yattığınız zaman sancınız artıyorsa mide bulantınız oluyorsa göbeğiniz duşmuş ya da nazar olmuş olabilir telaşa kapılmayın hastane ve doktor pesine koşmadan evvel okumakla yerine getirme pesine düşün.

Mahzum 3 Yıl Önce

Herkes en son 2 yıl önce yazmış ben şimdi yazıyorum göbeği yerine getiren olan oldu mu? Benimde 6 aydır göbek deliğinin 5 santim yukarıya kaymış daha da inmek bilmiyor.

Gece 3 Yıl Önce

Ben profesyonel powerlifting sporcusuyum ve bunu yaşadım eğer çevrenizde eskilerden bi teyze veya dayı var ise o eli ile 2 günde tedavi ediyor doktorlar falan bilemiyor.

Yasemin 3 Yıl Önce

Allah rızası için yardım edin 4 yıldır göbek düşmem var artık sağ tarafımda büyük bir kitle oluştu doktor bişey yok diyor ne yemek yiyorum nede uyuyorum

Arzu 3 Yıl Önce

Merhaba benim göbeğim midemin oraya gidiyor ne yapmalıyım?

Fırat 3 Yıl Önce

Selam arkadaşlar, gerçekten biri bana yardım etsin. Göbek deliği çevremde ağrı oluyor, 3 yıldır bu ağrıyı çekiyorum. Doktor kanser diyecek diye korkudan gidemiyorum. Göbek deliği altında 24 saate bi ağrı dinmiyor, bazı günler çok oluyor. Ağrı psikolojimi bozuldu, panik atak var ne olabilir acaba? Bilsem ki zararsız bir şey gideceğim bir türlü ama kötü bir şey duymaktan, ölsek daha iyi.. Yaş 35 tecrübesi olan var mı? Bu yakıcı tarzında dinmeyen ağrı hakkında teşekkür.

Meryem 3 Yıl Önce

Bana doktor ameliyat dedi. Bu iyi oluyor mu?

İrem 3 Yıl Önce

Göbeği yerine getiren olan oldu mu? Benim 2 aydır göbek deliğinin hemen birkaç santim yukarıya kaymış, inmiyor. Böyle sorunu olup tedavisi iyi olan varsa yazarsa çok sevinirim.

Öznur 3 Yıl Önce

Bende yaşıyorum bu sorunu, iki sefer ultrason ile baktılar bir şey yok dediler o zaman dan beri doktora da gitmiyorum bu sorun için dedim ki galiba ben ölene kadar bu böyle devam edecek, bende deneyeceğim söylediği egzersizleri inşallah faydasını görürüm benimde denemediğim yöntem kalmamıştı.

Özer 3 Yıl Önce

Slm herkese çok geçmiş olsun bendede sanki böyle bir şey var ama kimse çözemiyor bilgisi olupta yardımcı olabilir misiniz lütfen

Bnm 3 Yıl Önce

Aç karnınıza sabahları 3kere takla atın oturuyor yerine

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.