Piramit Haber

Genital Uçuk İçin İyi Gelen Yöntemler

Sağlık

Cinsel yolla bulaşan bir hastalık olan genital uçuk, tedavisi olmayan bir hastalıktır. Ancak evde uygulayabileceğiniz bazı yöntemler genital uçuk semptomlarını hafifletebilir.

Soğuk kompres
Genital uçuktan kaynaklı acı ve kaşıntıyı soğuk kompres yaparak önleyebilirsiniz. Soğuk, acıyı ve iltihabı azaltarak iyileşme sürecini hızlandırır.

İnce bir havluya buz sarıp doğrudan uçuk olan bölgeye koyun ve 10 dakika bekletin. Ara ara kaldırıp birkaç dakika bekletebilirsiniz. 3-4 saatte bir tekrarlayın. Her seferinde yeni bir havlu kullanın ve her kullanımda kaynar suyla yıkayın.

Bir başka seçenek kullanılmış bir sallama çay poşetini buzlukta 30 dakika bekletip problemli bölgeye 10-15 dakika tutmak. Bunu da günde birkaç kez uygulayabilirsiniz.

Sarımsak


Sarımsakta bulunan allicin, uçuğa neden olan virüsle savaşmaya yardımcı olur. C vitamini bakımından da zengin olan sarımsak, virüslerle savaşan doğal bir madde olan interferon üretimini tetikler.

Ezdiğiniz sarımsağı problemli bölgeye sürüp 15 dakika bekletin. İlk başta yanma olabilir ancak sonra azalacak. Yeterince beklettikten sonra ılık suyla yıkayın. Günde 2 kez tekrarlayın

Elma sirkesi
Antiviral etkiye sahip elma sirkesi enfeksiyona neden olan virüsü yol eder. Dezenfektan, kan durdurucu ve anti-inflamatuar etkisiyle semptomları hafifletir ve tekrarlamasını önler.

Pamuğu ham ve filtresiz elma sirkesine batırıp problemli bölgeye uyguladıktan sonra bir miktar yanabilir ancak yıkamayın. Bu yöntemi günde 3-4 kez tekrarlayın.

Ya da enfeksiyonla savaşmak için 1 kaşık elma sirkesiyle bir miktar doğal bal ve 1 bardak suyu karıştırıp bu karışımdan günde 2 kez için.

Aloe vera
Aloe vera her türlü uçuk için kullanılabilecek doğal bir antiviraldir. Yarayı iyileştirmekle kalmaz acıyı, iltihabı ve kaşıntıyı da azaltır.

Bir aloe vera yaprağının jelini problemli bölgeye sürüp kendi kendine kurumasını bekleyin. Sıcak suyla ıslattığınız temiz bezle silin. Birkaç gün boyunca günde 3-4 kez uygulayın.

Nim


Nim, ağrı ve kaşıntıyı azaltır, bağışıklık sistemini güçlendirir.

Bir avuç nim yaprağını yıkadıktan sonra havanda dövüp problemli bölgeye sürün. En az 30 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayın. Günde birkaç kez tekrarlayın.

Başka bir alternatif olarak bir avuç nim yaprağını 1/3'ü kalana kadar su dolu tencerede kaynatın. Soğuktuktan sonra süzün. Problemli bölgeyi bu suyla günde birkaç kez yıkayın.

Hindistan cevizi yağı
Antiviral, antioksidan ve anti-inflamatuar etkiye sahip olan hindistan cevizi yağı virüsle savaşır, kaşıntıyı ve iltihabı azaltır.

Doğal hindistan cevizi yağını yatmadan önce problemli bölgeye sürüp bir gece bekletin. Sabah uyanınca bölgeyi ılık suyla durulayın. Her gün tekrarlayın.

Ya da eşit miktarda hindistan cevizi yağı ile doğal balı karıştırdıktan sonra açık yaranın üzerine sürün. Günde 2-3 kez tekrarlayın.

Karbonat

Karbonat genital uçuk için eski zamanlardan beri kullanılan bir yöntemdir. Karbonat, yaraları kurutarak iyileştirir.

Suya batırdığınız pamuğu karbonata da batırdıktan sonra yaranın üzerine sürün. Yara karbonatla kaplandıktan sonra 1 saat bekleyip ılık suyla yıkayın. Günde 2 kez tekrarlayın.

Herhangi bir alternatif tıp yöntemini denemeden önce mutlaka doktorunuza danışınız.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.