Piramit Haber

Doktorların 'Düşünemediği' Hastalıklar...

Sağlık

Bazı hastalık belirtilerinin gözden kaçması ya da birbiri ile karıştırılması nedeni ile hastalıklara geç ya da yanlış tanı konulabiliyor.

Kalp rahatsızlığı

Amerika Birleşik Devletleri(ABD)’de, koroner kalp rahatsızlıkları kalp krizinin birinci nedeni olarak gösteriliyor. Semptomları kadın ve erkeklerde farklılık gösteren hastalık, kadınlarda daha az teşhis ediliyor.

Nedeni bilinmeyen yorgunluk, uyku bozukluğu, alt göğüs ve karın basıncı problemleri; mide yanması, anksiyete ve kronik yorgunluk ile karıştırılabiliyor.

KOAH

Kronik bronşit ve amfizemi kapsayan hastalıklar ABD'de en sık görülen dördüncü ölüm nedeni. KOAH sıklıkla yanlış tanı alıyor ve astım gibi tedavi edilmeye çalışılıyor

Hepatit C

Hepatit C karaciğer nakli ve karaciğer ile ilişkili ölümlerin en yaygın nedeni ancak enfekte olanların yüzde 70’i Hepatit C virüsü taşıdığını bilmiyor.

Uyku Apnesi

Geceleri yüksek sesle horluyor veya gün içinde nedeni bilinmeyen yorgunluk çekiyorsanız; bunun nedeni, inme ya da ölüme kadar götürebilen uyku apnesi olabilir.

Chlamydia Psittaci Enfeksiyonu

Amerika’da her yıl 3 milyon kişi cinsel yolla bulaşan ve semptom göstermemesi nedeni ile rapor edilemeyen bu hastalığa yakalanıyor. Üreme organlarına zarar veren Chlamydia, kadınlarda infertilite ve kronik pelvik ağrıya neden olabiliyor.

Hemokromatoz

Karaciğer veya kalp yetmezliği, diyabet ve hatta ölümle sonuçlanabilen aşırı demir yükü; yorgunluk, eklem ağrısı ve seks dürtüsü kaybı gibi semptomlar gösteriyor.

Çölyak

Yetişkin bir hastada tanı konulması 11 yılı bile alabilen, genetik otoimmün bir hastalık olan çölyak hastaları; gluten, buğday, çavdar ve arpayı sindirmekte güçlük çekiyor. Tahminlere göre Amerika’da 2 milyon kişi bu hastalığa sahip, ancak bunların yüzde 97’sine teşhis konulamıyor.

Lyme Hastalığı

Gıdalar ile bulaşan bu enfeksiyon, titreme, ateş ve vücut ağrısı semptomları nedeni ile çoğu zaman griple karıştırılıyor. Lyme artrit ve sinir sistemi problemlerine neden olabiliyor.

Hipotroidi

Tiroidi yetersiz çalışan 27 milyon insanın neredeyse yarısına tanı konulmuyor. Yorgunluk, saç dökülmesi, kilo alma ve hafıza zayıflığı gibi semptomlar genellikle yaşlılığın getirdiği etkiler olarak değerlendiriliyor.

Lupus

Genellikle kadınlarda görülen ve otoimmün bir hastalık olan Lupus; yorgunluk, ağrılı veya şişmiş eklemler ve ateş gibi ortak semptomlar gösterebiliyor. Lupus teşhisi konulan hastaların yarısından fazlası, en az 3-4 yıldır acı çektiğini ve teşhis konulmadan önce 3 ya da 4 doktora başvurduğunu söylüyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.