Piramit Haber

Bu Araştırmalar Erkekleri Üzecek!

Sağlık

Erkeklerde kısırlığa neden olan davranışlar

Fertilite ve kadın sağlığı uzmanı Emma Cannon, erkeklerde kısırlığa neden olan davranışları sıraladı. Çocuk sahibi olmak istiyorsanız bunları yapmaktan kaçının!

Fazla ısı
Araştırmalara göre ısı semen kalitesini etkiliyor. Bu yüzden ayaklarınızı sıcak testislerinizi serin tutmalısınız.

Laptopu doğrudan kucağınızda tutmak, aşırı egzersizle vücudu haddinden fazla ısıtmak, sauna ve fırın, jakuzi, araba koltuğu gibi harici ısı kaynakları testislerinizin ısınmasına neden olarak sperm kalitenizi düşürüyor.



Erkek şeflerde kısırlığa sık rastlanmasının sebebi testislerinin sürekli ısıya maruz kalmasıdır. Dar iç çamaşırları, uzun süre bisiklet kullanmak da spermle ilgili problemlere yol açabilir.

Çevresel toksinler
Çek Cumhuriyeti'nde yapılan çalışmalarda, hava kirliliği oranı yüksek olan bölgelerde yaşayan kişilerin spermlerinin zarar gördüğü anlaşıldı. Benzer araştırmalarda da sperm normal görünse de DNA hasarı olduğu tespit edildi.

Çevresel toksinlerden bir nebze olsun uzaklaşmak istiyorsanız evinizdeki toksik ürünlerden kurtulmaya çalışın. Yumuşak plastikler yerine doğal maddeler kullanın. Plastik kaplarda bulunan Bisfenol A'nın sperm kalitesini düşürdüğü ve cinsel fonksiyonu etkilediği biliniyor.

Sadece çocuk için seks yapmak
Bütün araştırmalar çocuk yapma kafasıyla seks yapmanın ters etki yaratabileceğini söylüyor. Hamile kalmak için yumurtlama dönemini esas almak yerine düzenli olarak cinsel ilişkiye girmek gerekiyor. Bu şekilde spermin etkisi artıyor.

Yumurtlama dönemi dışında düzenli seks yapan çiftlerin daha verimli olduklarını kanıtlayan pek çok çalışma mevcut.

Fazla steroid kullanımı


Sporda performansınızı arttırmak için kullandığınız steroidler testislerinizi, testosteron üretmek zorunda olmadığına inandırıyor. Bu durumda vücudunuz daha az testosteron üretiyor, testisleriniz küçülüyor ve sperm sayınız azalıyor.

Alkol

Aşırı alkol tüketimi ve uyuşturucu maddeler erkek fertilitesini etkiliyor. Yakın zamanda yapılan bir araştırmada alkol kullanan kişilerin sperm kalitesinin daha düşük olduğu ortaya çıktı.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.