Piramit Haber

Bel ve Boyun Ağrılarında Kayropraktik Tedavisi

Sağlık

Bel ve Boyun Ağrılarında Kayropraktik Tedavisi Nasıl Uygulanır? işte detayları...

“Kayropraktik tedavi uygulamasının amacı, omurgalardaki duruş ve hareket bozukluklarını ellerin yardımıyla düzelterek bunların sinir sistemi üzerindeki baskılarını azaltmak böylece de ağrıları giderip vücudun fonksiyonlarını yeniden dengelemektir.” 

Kayropraktik Tedavisi ile Bel ve Boyun Ağrılarına Çözüm!

Kayroprakti kelimesi Yunanca Chiros (El), Practicos (Uygulama) kelimelerinden gelmektedir. Omurga ve sinir sisteminin (ilaçsız ve ameliyatsız) sağlığının korunması için tasarlanan ve uygulanan bir tedavi şeklidir. 

Çocuklardan yaşlı hastalara kadar her yaş grubuna uygulanabilen kayropraktik tedavi, Amerika, Kanada, Avustralya ve son zamanlarda Avrupa’nın birçok ülkesinde doğal tedavi yöntemleri arasında en çok kullanılanlardan biri haline gelmiştir. Dünya Sağlık Örgütüne göre tıp ve diş hekimliğinden sonra, genel temel sağlık hizmeti veren tıbbi bir meslek dalıdır. 

Duruş bozukluklarına sürekli statik olarak çalışan kişilerde rastlanır. Bu ağrılar ayrıca; hareketsiz yaşam şartları, spor veya araba kazaları, yanlış kaldırma alışkanlıkları gibi başka etkenlerden de oluşabilmektedir. Hastalarımızın bir çoğunda boyun ve bel bölgesindeki hasarlardan dolayı omuz, kol, el, kalça, bacak, ayak veya baş ağrıları veya uyuşmalar da görülebilir. 

Kayropraktik tedavisi, gerçekte oldukça eski bir tedavi yöntemidir.

Eski Mısır yazıtlarında kayroprati tekniklerinin açıklamaları rastlanmaktadır. 

Kayroprakti tedavisinin etkili olabilmesi doğru teşhisten başlar.

Hekimin, problemlerin nereden kaynaklandığını araştırmak için ayrıntılı bir özgeçmiş alıp, kişinin geçirdiği travmaları, çalışma koşullarını, doğuştan gelen anomalileri göz önünde bulundurması gerekir. 

Genellikle omurgalarla ilgili problemlerde başvurulan bir yöntem olan kayroprakti tedavi desteğinin en önemli avantajlarından biri de uzman doktorlar tarafından, herhangi bir alete, ilaca, ameliyata gerek duymaksızın, hastaya elle dokunarak, hiçbir rahatsızlık vermeden omurgalar üzerinde manipülasyon yapılabilmesidir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.