Piramit Haber

Bademcik İltihabı için Bitkisel Tedaviler

Sağlık

Bademcikler, ağız yolu ile vücuda girmek isteyen mikroplara karşı filitre görevini yaparlar. Mikrop veya bakteri sayısı fazla olunca bu görevi yapmakta zorlanırlar. Böyle bir durumda bademcikler şişer, yani iltihaplanır. Bademcikler şişince veya iltihaplanınca bitkisel ne yapılır? Bitkisel nasıl bir tedavi uygulamak gerekir? İşte Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu ve Ahmet Maranki’den bademcik iltihabı için bitkisel tedavi yöntemleri...

Ağzınızın gerisinde her iki yanda birer tane bulunan bademcikler, ağıza giren zararlı mikroorganizmaları filtre ederler. Fakat çok fazla bakteri girince direnemezler. İltihaplanır ve şişerler. Kış aylarında, çok sık yaşanılan, özellikle de çocuklarda, çok sık görülen bir rahatsızlıktır. Vücudun savunma mekanizmalarını oluşturan bademcikler, sürekli olarak iltihaplandığı zaman vücutta direnci düşer, bağışıklık sistemi de zayıflar. Bu durumun yaşanılmaması için, evde bitki tedavilerine ne dersiniz.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, boğaz ağrıları ve bademcik şişmeleri için, ebegümeci ve adaçayı gargarasının çok faydalı ve tedavi edici olduğunu dile getiriyor.

İşte İbrahim Saraçoğlu’nun Boğaz Ağrısı ve Bademcik Şişmesi için Tedavi Kürü:

1 su bardağı kaynamış suyun içine, 1 poşet adaçayı ve 2 tane ebegümeci yaprağı atılır. Bu karışımın demlenmesi için 10 dakika beklenir.

Demlenen adaçayı ebegümeci kürü süzülür. Süzüldükten sonra ılıması beklenir.

Bademcik enfeksiyonları, hafif olan kişiler, bu kür ile günde 3 kere gargara yapmaları gerekmektedir. Bademcik iltihabı daha kötü durumda olanlar ise, hazırlanan bu kür ile günde 6-7 kere gargara yapmaları gerekmektedir.

1 ay süresince, her gün gargara yapılarak, küre devam edilir. 1 aylık süre dolduktan sonra ise, 2 günde bir gargaraya devam edilir. Gargaranın etkisini artırmak için 1 ay boyunca her gün, 1 süzme poşet adaçayı demleyip içmek yararlı olacaktır.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, bademcik enfeksiyonu olanların, asitli içeceklerden, sigaradan uzak durmalarını veya kısıtlamalarını özellikle belirtiyor.

AHMET MARANKİ'DEN BADEMCİK İLTİHABI İÇİN BİTKİSEL TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Bademcik iltihaplanmasına karşı, ünlü bitki uzmanının etkili tedavileri şöyle:

Kuşburnu, kekik, okaliptus, böğürtlen, adaçayı gibi bitkileri iki litre kaynar suya birer tutam atın ve 1 saat kadar demlenmesi için bekleyin. Gün içerisinde su yerine bu bitki çayını yudumlayın. İltihaplı bademcikleri temizlemenin bir yolu da tuzdur. İltihapları temizlemek için tuzlu su karışımı hazırlayarak gargara yapın. Erik ve yaprakları da bademcik iltihabında etkilidir. Erik, yaprağı ile birlikte kaynatılıp, suyu ile gargara yapılır. Bademcik enfeksiyonları, hafif olan kişiler, bu kür ile günde 3 kere gargara yapmaları gerekmektedir. Bademcik iltihabı daha kötü durumda olanlar ise, hazırlanan bu kür ile günde 6-7 kere gargara yapmaları gerekmektedir.

1 ay süresince, her gün gargara yapılarak, küre devam edilir. 1 aylık süre dolduktan sonra ise, 2 günde bir gargaraya devam edilir. Gargaranın etkisini artırmak için 1 ay boyunca her gün, 1 süzme poşet adaçayı demleyip içmek yararlı olacaktır.

1 bardak kaynar suyun içine, 1 kaşık dövülmüş kenevir atılır. 10 dakika kadar demledikten sonra içilir. 1 bardak kaynamakta olan suya 10 gram adaçayı atılır. 5 dakika kısık ateşte kaynatıldıktan sonra, elde edilen su ılıyınca gargara yapılır.

Yorumlar (3)

Kadir Onay 5 Yıl Önce

Astım bronşit denilince bronşlarda iltihaplanmayla birlikte daralma olur. Bu daralmaya dolayı hastalarda, normal bronşitten farklı olarak nefes darlığı ve hırıltılı nefes alıp verme görülür. Akciğerlerimizde bulunan ve akciğerlerimize hava taşımaya yarayan bronş dediğimiz borucukların içinin iltihaplanmasıdır. Normal bir bronşitte oluşanbronşlarda daralma yoktur. Propolis doğada,en çok antioksidan içeren,en güçlü antibiyotik,antimikotik,antienflamatuar,antiviral,antibakteriyel, antihistaminik,antifungal maddedir.Propolis en güçlü kimyasal bazlı sentetik antibiyotikten 100 misli güçlüdür. Hormonlu,gdo lu,kimyasallı,katkılı işlenmiş endüstriyel gıdaların ve doğal olmayan batı tipi beslenme tarzının sebep olduğu hastalıkların modern tıpta ilaçlarla tedavisinin yapılamadığı veya yapılmadığı,herkesçe malumdur. Kimyasal bazlı sentetik ilaçlarla,Başta Candida olmak üzere;ülser, gastrit,sinüzit,ASTIM BRONŞİT,şeker,tansiyon ve kolestrolden, iyileşen tek bir kişi yoktur. Halbuki tüm bu hastalıkların Doğal yöntemlerle kalıcı olarak tedavisi mümkündür.Vakit uyanma ve sorgulama vaktidir. Enfeksiyonel hastalıklarda kullanılan sentetik antibiyotikler, bağırsak florasındaki yaşam dostu,sağlığımızın sigortası, yararlı bakteriler olan,probiyotikleri yokederek,bağışıklık sistemimizi zayıflatmaktadırlar. Erzurum Ziraat mezunu 34 yıllık bir Apiterapist ve İmmunoterapist olarak; Apiterapi ve İmmunoterapinin sinerjik etkilerinden yararlanarak yüzlerce kişinin iyileşmesine vesile oldum. Kadir Onay

Kadir 3 Yıl Önce

Bademcik İltihabı da diğer hastalıklar gibi, Otoimmunel bir hastalıktır. Tüm hastalıkların sebebi oto immun, yani bağışıklık sisteminin zayıf olmasıdır. Bağışıklık sisteminin merkezi, ikinci beynimiz olan bağırsaklarımızdır. Doğuştan veya Zaman içinde, başta antibiyotikler olmak üzere ilaç kullanımı, gdo’lu, hormonlu, katkılı, koruyuculu gıdalar, asitli içecekler ve diş dolgularında kullanılan cıva; Mükemmel sindirim işlevini icra eden yaşam dostu, sağlığımızın sigortası, yararlı bakteriler olan Probiotiklerin yok olmasına, bağırsak florasındaki bakteri dengesinin bozulmasına sebep olmakta, sonuç olarak, bağışıklık sistemimiz zayıf düşmektedir. Vücudumuzun savunma sistemi olan, bağışıklık sistemimizin zayıflaması, tüm hastalıklara zemin hazırlamakta ve sık, sık hasta olmamıza sebep olmaktadır. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde;(özellikle anneden söz konusu, bu yararlı probiyotik bakterileri almadan doğan sezaryen doğum çocuklar da dâhil) uygulanacak en kalıcı, kesin, yan etkisiz, güvenilir doğal tedavi yöntemleri, Apiterapi (Arı Ürünleri) ve İmmunoterapi (Bağırsak florasındaki bakteri dengesinin normaliz edilmesi)dir. Bu tedavi yöntemlerinde en önemli materyaller Ham Propolis ve Doğal Kefirdir. Propolis doğada ki en güçlü antibiyotikten 100 misli güçlüdür. Kefir ise doğada ki en üstün probiyotiktir. Son derece kolay ve uygulanabilir bu doğal yöntemlerle Bademcik İltihabı da dâhil, tüm hastalıkların yan etkisiz, kalıcı, güvenilir tedavisi mümkündür.

Apiterapi 3 Yıl Önce

Doğal bir Arı ürünü olan Propolisin doğadaki en güçlü antibiyotikten 100 misli daha güçlü olduğu bilimsel olarak ispatlanmıştır. Propolis aynı zamanda doğada bilinen en güçlü antienflamatuar (iltihap giderici) doğal maddedir. Bademcik iltihabı da dahil vücuttaki tüm iltihabi oluşumlarda tam tedavi sağlayan en üstün, en etkili, en güvenilir, yan etkisiz doğal Arı ürünüdür.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.