Piramit Haber

Bacaklarını Sürekli Sallayanlar Dikkat!Huzursuz Bacak Sendromu...

Sağlık

Akşamları uyurken bacak ağrılarından mı şikayet ediyorsunuz? Bu ağrılar sizi uyutmuyor mu? Bacaklarınızı hareket ettirmek istiyorsunuz ama bir santim bile kımıldatamıyor musunuz? Ağrının yanısıra bacaklarda kaşıntı ve yanma hissi de oluşuyor mu?

Bu “Huzursuz Bacak Sendromu”dur. Gebelik, hormonal değişiklikler, kalıtım, demir eksikliği, böbrek, alkolizm ve diyabet gibi hastalıklardan sonucu oluşabilir. İyi tedavi edilmediği takdirde rahatsız edici sorunlarınızdan biri olacaktır. Sizin de böyle şikayetlerinizin varsa, kendinizin uygulayabileceği bazı yöntemler bulunuyor.

1. Yürüyün

Geceleri bir huzursuz bacak sendromu yaşıyorsanız, yapılacak en iyi şey yürümektir. Yürüyüş bacaklarınızdaki ağrıları hafifletecektir.

2. Sıcak banyo

Bacaklarınızı sıcak suyla ıslatın. Böylece bacak kaslarınızı gevşeyecektir ve bacaklarınızın daha rahat etmesine imkan verecektir.

3. Sıcak ve soğuk terapi

Eğer huzursuz bacak sendromundan muzdarip iseniz, alternatif olarak ayaklarınıza sıcak ve soğuk terapisi uygulayabilirsiniz. Bir soğuk bir sıcak paketler uygulayarak bacaklarınızın rahatlamasını sağlayabilirsiniz.

4. Masaj

Masaj da kasları gevşetmeye yardımcı olur ve huzursuz bacak sendromuna rahatlama verir.

5. Yoga ve meditasyon

Yoga ve meditasyon gibi gevşeme teknikleri stres giderici olduğu için huzursuz bacak sendromu tedavisinde etkili olmaktadır.

6. Yeterli uykuyu alın

Huzursuz bacak sendromu, genellikle akşamları yattıktan sonra başlar ve ağrı giderek şiddetlenir. Ancak uykusuzluk bacaklarınızın ağrısını daha da arttırır. Bunun için düzenli olarak uyumayı alışkanlık haline getirin ve uyumadan önce sizi rahatlatması için papatya çayı için.

7. Kalsiyum ve magnezyum takviyeleri

Bu minerallerin eksikliği de huzursuz bacak sendromuna neden olabilir. Günlük olarak 800-1.000 miligram kalsiyum, 500 miligram magnezyum ve 800-1.000 miligram potasyum takviyeleri alın.

8. Demir açısından zengin gıdalar yiyin

Yeşil sebzeler, karaciğer, fasulye, buğday tohumu ve yağsız sığır eti demir açısından zengin gıdalardır. Bu gıdalardan tüketmeye çalışın.

9. Bacaklarınızı gerin

Yatmadan önce, bacaklarınızı ve popo kaslarınızı gerin. Bu hareketleri alışkanlık haline getirin. Kaslarınızın gevşemesini sağlayacaktır.

10. Varis çorapları

Yatmadan önce bacaklarınızı rahatlatmak için varis çorapları giyebilirsiniz. Veya bir bandajla sarabilirsiniz. .

11. Uylurken bacaklarınızın arasına yastık koyun

Bacaklarınızın arasına yerleştireceğiniz bir yastık ile uyursanız, sinirlerin sıkıştırmasını engelleyebilirsiniz. Yastık ağrılarınızın hafiflemesine çok yardımcı olacaktır.

12. Elma sirkesi

Elma sirkesi ile suyu karıştırın ve bacaklarınızı bu karışım ile ıslatın. Bacak ağrılarınızın hafiflemesine yardımcı olacaktır.

13. Kabartma tozu

Ilık suya bir kaşık kabartma tozu karıştırın ve bacaklarınızı bu karışım ile ıslatın. Ayrıca bu karışımın içine epsom tuzu da ilave edebilirsiniz. Bacaklarınızın rahatlamasını sağlayacaktır.

14. Akupunktur

Huzursuz bacak sendromunu iyileşmek için akupunkturu deneyebilirsiniz.

15. Kinin

Yatmadan önce ¼ su bardağı kinin alın. Kinin huzursuz bacak sendromu semptomlarının hafifletilmesinin yanısıra sinir sistemini de güçlendirmektedir.

16. B vitamini

Huzursuz bacak sendromu belirtilerini hafifletmek için B vitamini takviyesi alın.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.