Piramit Haber

Acil koduyla tarama yapılıyor

Sağlık

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, "mermer kemik" hastalığı olarak bilinen osteopetroz tanısıyla tedavi gören ve uygun ilik aranan 3,5 aylık Berk İnal ile ilgili olarak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile görüşüldüğü,...

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, "mermer kemik" hastalığı olarak bilinen osteopetroz tanısıyla tedavi gören ve uygun ilik aranan 3,5 aylık Berk İnal ile ilgili olarak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile görüşüldüğü, İnal için acil koduyla taramaların yapıldığı, ödenekle ilgili sorun olmadığı bildirildi. 

Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinin yazılı açıklamasında, basında "3,5 aylık Berk bebeğe uygun iliğin yurt dışında bulunduğu ancak SGK'dan ödenek beklendiği ve bebeğin durumunun acil olduğuna" dair haberler yer aldığı, konuyla ilgili açıklama yapılmasına gerek duyulduğu ifade edildi. 

Bakanlık yetkililerinin SGK ile gerekli görüşmeleri yaptığı belirtilen açıklamada, görüşmede "Berk bebek için acil koduyla taramaların yapıldığı, işlemlerin devam ettiği, ödenek ile ilgili sorun olmadığı, muhasebe birimine ödemenin yapılması için talimat verildiği" bilgisinin alındığı aktarıldı. 

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bakanlığımız bu hastamızda olduğu gibi bu durumda olan diğer hastalarımızın da durumunu yakından takip etmekte ve süreçleri kolaylaştırmak adına gerekli adımları atmaktadır. 

Basında çıkan haberlerin veriliş tarzı mevcut hastalarımızı olumsuz yönde etkilemekte ve motivasyonlarını bozmaktadır. Bu hassas konuda basın mensuplarımızın da gerekli duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.