Piramit Haber

Acı çekmesinler diye onlara da anestezi yapılıyor

Sağlık

Deney Hayvanları Üretim ve Deneysel Araştırma Laboratuvarı'nda farelere ağrı ve acı oluşturacak cerrahi manipülasyonlarda uygulanan gaz anestezisi yöntemini görüntülendi..

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Deney Hayvanları Üretim ve Deneysel Araştırma Laboratuvarı'nda deney için kullanılan farelere, yapılan cerrahi müdahaleler sırasında acı çekmemeleri için maske yardımıyla anestezi uygulanıyor. Yapılan uygulama görüntülendi.
MAKÜ Deney Hayvanları Üretim ve Deneysel Araştırma Laboratuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Reha Ağaoğlu, birçok veteriner fakültesinde bulunmayan, hayvan refahını güderek oluşturdukları ameliyathanede gaz anestezisi ile anestezi ve cerrahi manipülasyonları yapma yetisine sahip olduklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

''Bu sistem tamamen laboratuvar hayvanları için üretilmiş ve piyasaya sürülmüş. Bu nedenle bir fark oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Gaz anestezisini, her türlü ağrı ve acı oluşturacak cerrahi manipülasyonumuzu yaparken uyguluyoruz. En büyük avantajımız hem ağrı duyusunu yok etmesi, hem de hayvanın girişim sonrasında normale dönmesini sağlaması. Enjeksiyonla yapılan anestezi yöntemlerinden sonra hayvanların uyanması, beslenmesi, kendisini temizlemesi ve su içme hareketlerine dönmesi uzun sürüyor. Gaz anestezisinde ise hayvan, gazı kestiğimiz andan sonra yaklaşık 1-1.5 dakikalık süre içinde günlük hayatına dönebiliyor.''

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.