Piramit Haber

140 lösemi hastasına daha müjde

Sağlık

TEB'in (Türkiye Eczacılar Birliği )150 hastaya 15 Avro karşılığında ulaştırdığı 'Purinethol' adlı lösemi ilacı 140 hastanın daha adresine gönderilecek.

Türkiye Eczacılar Birliği (TEB) Genel Sekreteri Harun Kızılay, piyasada bulunmayan 'Purinethol' adlı lösemi ilacıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Sorunun mayıs ayından beri ithalatçı firma ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında fiyat konusunda yaşanan sıkıntıdan kaynaklandığını, ilacın eczanelerde de bulunamadığını ifade eden Kızılay, Türkiye Eczacılar Birliği (TEB) İthal İlaç Birimi'nin ilacın ithalatı için haftalardır çalıştığını bildirdi.

Kızılay, şunları kaydetti:
Geçtiğimiz hafta içerisinde gelen bir parti ilaç, 150 hastamıza 15 Avro karşılığında ulaştırıldı. Piyasada ilacını bulamayarak birliğimize başvuran hastaların geri kalanı olan yaklaşık 140 hastanın ilacı da bugün gelecek yeni parti ilaçla birlikte adreslerine ulaştırılacak. Sağlık Bakanlığı'nın hassas yaklaşımı ve işbirliği neticesinde, ithalat iznindeki bürokratik engellerin kalkmasıyla ilaç bekleyen tüm hastalarımıza ilaçlarını göndermeye devam ediyoruz.

Türkiye Eczacılar Birliği (TEB) İthal İlaç Birimi sayesinde, piyasada bulunamadığı için ilacına ulaşamayan hastaların acil ilaç ihtiyacına çok hızlı bir biçimde yanıt verdiklerini kaydeden Kızılay, ''Ancak, hayati önem arz eden bu tür ilaçların temininde sorun yaşanmaması ve ilaçlara tüm eczanelerden rahatlıkla ulaşılabilmesinin önündeki engellerin kaldırılması için yetkililerin kalıcı çözüm üretmeleri gerektiğini düşünüyoruz'' ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.