Piramit Haber

Yeni personel rejimi düşünüyoruz

Politika

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, "Yeni bir personel rejimi düşüncemiz var. Türkiye, bu yasama dönemi bitmeden umarım yeni bir personel rejimine kavuşur" dedi.

TBMM

Faruk Çelik, TBMM Genel Kurulu'nda, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Tasarısı'nın son bölümü üzerinde görüşmelerde açıklamalarda bulundu.

Bir çok iktidar değişikliğine rağmen 1982'den bu yana yasanın değiştirilemediğini dile getiren Çelik, bugün ilk kez değiştirildiğine işaret etti. Çelik, tasarının, dört dörtlük olduğunu hiçbir zaman söylemediklerini vurgulayarak, ''Bütün sendikaların, işçi-işverenin uzlaştığı düzenleme varsa, getirin çıkaralım'' dedi.

Tasarıyla geriye gidiş olduğuna yönelik eleştirilere ise Çelik, ''Bu düzenleme geri götürüyorsa, mevcudunu daha çok önemsiyorsunuz demektir. O zaman 2009 istatistiklerini yayımlayacağız, sendika diye bir şey kalmaz. 2009 istatistiklerini yayımlanması anlamına gelen bir şeyi kabul etmiyoruz'' karşılığını verdi.

Faruk Çelik, tasarının yasalaşmasından sonra işçi ve işveren arasında son derece pozitif, olumlu bir dönemi yaşayacaklarını, çatışmacı anlayışın tümden ortadan kalkacağını dile getirerek, tasarının, barışa hizmet edeceğini kaydetti. Çelik, geçici maddede yapacakları değişiklikle 3-4 yıl sonra, barajın çok konuşulmadığı bir sürece girmiş olacaklarını bildirdi.

Soruları da yanıtlayan Çelik, yeni bir personel rejimi düşüncelerinin bulunduğunu açıkladı. Çelik, ''Bu konudaki çalışmalarımız öteden beri devam ediyor. Bu yasama dönemi bitmeden umarım Türkiye, yeni bir personel rejimine kavuşur. Bir çok statüde çalışan personel bulunuyor. Bu çerçevede bir düzenleme zarureti var. Hükümet olarak bunun üzerindeyiz'' diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.