Piramit Haber

Yasa dışı dinleme yaygın olarak var

Politika

TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Hukuk Alt Komisyonu Başkanı, AK Parti Elazığ Milletvekili Alpay, ''Yasa dışı dinleme yaygın olarak var" dedi.

TBMM - Esin Işık 

TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu bünyesinde kurulan Hukuk Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, komisyonda gerek gazetecilerin gerekse istihbaratçıların anlattıkları çerçevesinde problemin ağırlıklı olarak uygulayıcılardan kaynaklandığına dair bir kanaat oluştuğunu söyledi.

Hukuki alandaki düzenlemelerle ilgili sıkıntıların da bulunduğuna dikkati çeken Alpay, problemin oluşma nedenlerinden birinin de yasa dışı dinleme ve izleme yapanların yakalanmaması olduğunu söyledi.

Alpay, ''Çok net olarak evet yasa dışı dinleme ve izleme var. Yasa dışı dinleme yaygın olarak var. Bizim şu andaki izlenimimiz ve kanaatimiz bu yöndedir. Herkesin bildiği bir gerçeklik ama failleri yakalanamıyor. Yakalanamayınca da bu problem olmaya devam ediyor'' diye konuştu.

Bu konuda cezai yaptırımların artırılmasını önemli bulduğunu belirten Alpay, ''Bu ağır cezayı gerektirir bir suçtur. Üstelik Meclis bunu denetliyor. Bir de yapanın yanına kar kalmıyor, failler ortaya çıkıyor ve bununla ilgili yargılama süreçleri çalışıyor, ceza alınıyor'' algısının oluşması gerektiğini söyledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.