Piramit Haber

Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdik

Politika

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İlkadım Belediyesi'nin hizmete soktuğu Halk Ekmek Fabrikası'nın açılışında vatandaşlara seslenerek, Türkiye'nin zorlu bir sürecin içinde bulunduğuna işaret etti.

SAMSUN
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İlkadım Belediyesi'nin hizmete soktuğu Halk Ekmek Fabrikası'nın açılışında vatandaşlara seslenerek, Türkiye'nin zorlu bir sürecin içinde bulunduğuna işaret etti.

Bu süreçte uygulanan dış politikayı eleştiren Bahçeli, ''AKP hükümetinin attığı yanlış adımlar, aldığı çarpık kararlar, girdiği tehlikeli ilişki, Türk milletini adeta hedef tahtası haline getirmiştir. Suriye PKK'yı, Türkiye muhalifleri destekleyerek neticesi kan ve can kaybı olan bir kör dövüşünün içine girmiştir'' diye konuştu.
TBMM'ye getirilen tezkereye MHP'nin neden evet dediğini anlatan Bahçeli, "Suriye'nin tecavüzkar eğilimlerinin önüne geçmek, sınırlarımızın hemen başında Kürdistan'ın ikinci fazına ulaşmasını etkisizleştirmek amacıyla Hükümet tarafından geçtiğimiz perşembe günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne getirilen tezkereyi destekledik ve arkasında durduk, gönül huzuruyla da 'evet' dedik. Türkiye Cumhuriyeti'nin elini güçlendirmek için üzerimize düşen sorumluluğu gönül huzuruyla yerine getirdik. Biz Türkiye'nin menfaati ve Türk milletinin güvenliği için her fedakarlığı yaparız, her bedeli de Allah'ın izniyle seve seve öderiz'' diye konuştu. 

Kimseden korkmaz, kimseden çekinmeyiz


Tezkereye verdikleri ''evet'' oyunun, AK Parti'nin dış Vdcasino politikasına güven duydukları anlamına gelmediğini vurgulayan Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

''Meclis'te tezkere kararına verdiğimiz 'evet' oyu AKP'nin dış politikasına bir güvenin eseri değildir. AKP'yi ne kadar eleştirsek de politikalarını ne kadar zayıf ve tükenmiş bulsak da eğer söz konusu vatan müdafaası olursa herkesten fazla kendimizi ileri sürer ve gözümüzü kırpmadan da üzerimize düşeni yaparız. Hudutlarımızda vatandaşlarımız can verirken, top mermileri peşi sıra üzerimize gelirken bizim hala siyasi kısır döngünün içinde vakit kaybetmemiz düşünülemeyecektir. Bizim isteğimiz savaş değildir, bu konudaki görüşlerimiz net ve oldukça belirgindir. Niyetimiz Türk milletini sonu belirsiz bir maceraya sürüklemek hiç değildir. Şartlar oluşmadıktan ve olgunlaşmadıktan sonra savaşmanın cinayet olduğunu çok iyi biliyoruz. Ancak vatan ve milletimize açık bir saldırı oluyorken top atana da gül atmamız akla ve mantığa ihanettir. Türk milleti can vere vere kefenle sırdaş olarak son yurduna kadar çekilmiştir ve bilinsin ki bu mukaddes yurdumuzdan bizi söküp atmaya gücü yetecek de henüz yeryüzüne gelmemiştir. Kimseden korkmaz, kimseden çekinmeyiz. Haddi zorlayan düşmanca tutumlara da 'eyvallah' diyecek dinmiş ve yozlaşmış bir halimiz olmayacaktır.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.