Piramit Haber

Türkiye'den başka sesini yükselten yok

Politika

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gazze'de dram ve trajedi yaşandığını belirterek, "Acıdır ki Türkiye'den başka fazla sesini yükselten ülke de yok" dedi.

İSTANBUL

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti Büyükçekmece İlçe Danışma Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yaklaşık 3 aydır Suriye'de tutuklu bulunan gazeteci Cüneyt Ünal'ın serbest bırakıldığını hatırlattı. 

Egemen Bağış, ''Bu kardeşimizin serbest bırakılması çok enteresan bir şekilde bazı CHP milletvekillerinin Suriye'ye yaptığı ziyarete denk getirildi. Bu da CHP'nin aylardır büyük bir hassasiyetle yürüttüğü Baascılığın ilk defa bir işe yaradığını göstermiş oldu. Kendi aralarında herhalde böyle paslaşıyorlar. Bunlar aynı statükocu zihniyetin mensupları. Çok şükür bu Cüneyt kardeşimize yaradı. İnşallah bir an evvel diğer gazeteciler de serbest kalır'' diye konuştu.

''Esaret altında kalmak'' deyince insanın aklına ilk Gazze'nin geldiğini ifade eden Bağış, ''Bugün Gazze'de muazzam bir dram, bir trajedi yaşanıyor ve acıdır ki Türkiye'den başka fazla sesini yükselten ülke de yok. Dünyanın başını kuma gömmekten vazgeçmesi gerekir'' ifadesini kullandı. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.