Piramit Haber

Türk toplumunun temelini aile oluşturuyor

Politika

Ergin, cezavindeki aile ziyaretinin, hükümlülerin eş ve çocuklarıyla, cezaevi görevlisinin nezareti olmadan vakit geçirmelerine izin veren özel bir ziyaret şekli olduğunu bildirdi.

TBMM

TBMM Adalet Komisyonu, kamuoyunda ''anadilde savunma hakkı'' olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu İle Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı görüşmek üzere, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya'nın başkanlığında, daha geniş olan KİT Komisyonu Salonu'nda toplandı. 

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, anadilde savunma ve hükümlülerin cezaevinde eşleriyle görüşmesine imkan tanıyan tasarıyı komisyona sundu.

Sadullah Ergin, Türk toplumunun temelini ailenin oluşturduğunu belirtti.

Devletin, ailenin huzur ve refahıyla ilgili tedbirleri almak zorunda olduğunu belirten Ergin, çocuk hükümlülerin belirli sürelerle aileleriyle görüşmesi gerektiğini söyledi.

Bakan Ergin, ''Aile ziyareti bu tasarıda düzenlenmektedir. Aile ziyareti, hükümlülerin eş ve çocuklarıyla veya yakınlarıyla, cezaevi görevlisinin yakın nezareti olmadan vakit geçirmelerine izin veren özel bir ziyaret şekli olarak tanımlanmaktadır. Bu uygulama ile mahkumların yalnızlık duygusunun azaltılması, ailenin bütünlüğünün sağlanması ve cinsel yoksunluğun meydana getirdiği ruhsal rahatsızlıkların önlenmesi amaçlanmaktadır. Böylece mahkumun tahliye sonrasında topluma yeniden kazandırılması amaçlanmaktadır'' diye konuştu.

Ergin, bu görüşmelerin en geç 3 ayda bir yapılacağını, cezaevi imkanları ölçüsünde 3 saatten 24 saate kadar görüşme imkanı verilebileceğini dile getirerek, kapalı cezaevinde bulunan 38 bin 153 mahkumun evli olduğunu, bunlardan 36 bin 749'unun erkek olduğunu söyledi.

Komisyon'da tasarının görüşmeleri sürüyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.