Piramit Haber

Türk polisi demokrasi dışına çıkmamıştır

Politika

İçişleri Bakanı Güler, Türk polisinin hiçbir zaman demokrasinin dışına çıkmadığını, hukuku çiğnemediğini söyledi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, polisin hiçbir zaman demokrasinin dışına çıkmadığını ve hukuku çiğneyecek hiçbir tavır ve davranışın içinde olmadığını bildirdi.
Güler, Ankara Emniyet Müdürlüğünce, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde, şehit yakınları ve gaziler için verilen iftar yemeğinde konuşma yaptı.

Görevini başarıyla yerine getirdi

Polisin gücünü yasalardan aldığını ve yasalardan aldığı yetkiyle görevini yerine getirdiğini belirten Güler, şunları kaydetti:

"Taksim Gezi Parkı odaklı eylemlerde polise karşı sistemli ve tertipli bir kampanyaya dönüşen olaylara şahit olduk. Ancak bütün bu süreçte polis teşkilatımız hiç şüphesiz önemli bir sınavdan başarıyla geçmişlerdir. Polisimiz özellikle çevik kuvvet ekiplerimiz, amirlerinden aldığı emirle, kendilerine kanunun tanıdığı yetkiyle, hukuk ve meşruiyet içinde kalarak görevini başarıyla yerine getirmiştir. Hepsini tebrik ediyorum.

Türk polisi hiçbir zaman demokrasinin dışına çıkmamıştır, hukuku çiğneyecek hiçbir tavır ve davranışın içinde olmamıştır. Polisimiz bu olayda Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi çok önemli ve çok zorlu bir demokrasi testinden başarıyla geçmiştir. Elbette bu eylemlerde yetki aşımına giren, hatalı işlem yapan arkadaşlarımız olabilir. Ancak polisimizin iyi niyetinden ve görev aşkından hiçbir şüphemiz yoktur, onlarla ilgili de kanuni gereği elbette yapılır. Bireysel hataları bütün bir emniyet teşkilatına yansıtmak mümkün değildir."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.