Piramit Haber

Türk Bayrağı'nın indirilmesi söz konusu değil

Politika

Bakan Yazıcı, Esendere Gümrük Kapısı ile ilgili yoğun spekülasyon yapıldığını belirterek, bu kapının kapatılmasının kesinlikle söz konusu olmadığını bildirdi.

TBMM

TBMM Genel Kurulu'nda, Gümrük Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

Hükümet adına söz alan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, tasarının torba kanun olarak nitelendirilebileceğini ancak tasarıdaki bütün maddelerin Bakanlığını ilgilendirdiğinin gözardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

Yazıcı, tasarıyla, sahte belge düzenlemek amacıyla ticari hayatta faaliyet yürüten kişilerin bir daha aynı fiili yapmasının önüne geçmek için bir düzenleme getirdiklerini ifade etti.
Akaryakıt kaçakçılığı ile mücadeleye de değinen Yazıcı, bu konuda da yeni yaptırımlar getirdiklerini, bunlardan birinin, akaryakıt kaçakçılığına karışan istasyonların lisansa bağlı bütün haklarının durdurulması olduğunu söyledi. 

Esendere'de Türk Bayrağı'nın indirilmesi söz konusu değil

Daha sonra milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Yazıcı, Esendere Gümrük Kapısı ile ilgili yoğun spekülasyon yapıldığına dikkati çekerek, kapının kapatılmasının kesinlikle söz konusu olmadığını belirtti.

''Esendere, fiziki donanım itibariyle hiç mutlu olmadığım kapılardan biri'' diyen Yazıcı, yap-işlet-devret modeli kapsamında anlaşma yaptıklarını, kapıyı yenileyeceklerini söyledi. 

Esendere'de Türk Bayrağı'nın indirilmesinin kesinlikle söz konusu olmadığını vurgulayan Yazıcı, ''Olsa kıyameti kopartırız. Eylemden dolayı vatandaş, zarar gelmesin diye bayrağı indiriyor, görevlilere teslim ediyor'' diye konuştu. 

TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, birleşime ara verdi. Aranın ardından komisyonun yerini almaması üzerine yarın saat 14.00'de toplanmak üzere birleşimi kapattı
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.