Piramit Haber

TOKİ konutlarıyla kentli olunmaz

Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ''TOKİ konutları yapılarak kentli olunmaz. Kentli olmak için yeşil alanlara, parklara ihtiyacımız var'' dedi.

İSTANBUL

Kartal Belediyesi Mehmet Ali Büklü Parkı'nın açılışına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, alana gelişinde parti otobüsünden vatandaşları selamladı.
Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada, kentli olmanın kolay bir şey olmadığını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
''Belediye başkanı, bulunduğu kente hizmet etmek zorundadır. Apartman yapılarak, kentli olunmaz. TOKİ konutları yapılarak kentli olunmaz. Kentli olmak için yeşil alanlara, parklara ihtiyacımız var. Kartal Belediye Başkanı, 9 dönümlük alanı, yeşil alan olarak tescilledi ve burayı Kartallılara armağan etti. Eminim AKP'liler çok kızgındır, diyorlardır ki '9 dönümlük alan, buraya ne binalar yapılırdı, kimler köşeyi dönerdi...' O döndürmedi kimseye köşeyi, Kartallılara hizmet etti. Belediye başkanımız bundan ötürü tutuklanırsa gözaltına alınırsa baskın düzenlenirse hiç şaşmayın. Ancak şundan emin olun, kimin ne gücü varsa ister kolluk gücü olsun, ister siyasal baskı olsun hiçbir belediye başkanımız asla yılmayacak, halka hizmet etmekten asla dönmeyecektir.''

Kılıçdaroğlu, baskıların kendilerini yıldırmayacağını vurgulayarak, ''Demokrasiye, özgürlüklere, yeşil alanlara, kadın-erkek eşitliğine, insan haklarına ihtiyacımız var. Bugün geldiğimiz noktada, otoriter ve baskıcı bir yönetimle karşı karşıyayız. Bütün Türkiye'yi yarı açık cezaevine döndürdüler. Emin olun, ne kadar baskı kurarlarsa kursunlar, inandığımız yoldan asla geri dönmeyeceğiz'' ifadelerini kullandı. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.