Piramit Haber

Terör sorununu biz çözeceğiz

Politika

MALATYATBMM Başkanı Cemil Çiçek, İnönü Üniversitesi'nin 2012-2013 akademik yılı açılış törenine katıldı. Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından...

MALATYA

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İnönü Üniversitesi'nin 2012-2013 akademik yılı açılış törenine katıldı. Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından Çiçek'e fahri doktora unvanı verildi, cübbe giydirildi.

Törende yaptığı konuşmada üniversitelerde yapılan araştırmaların bir kısmının kendileri açısından da son derece önemli ve değerli olduğunu vurgulayan Çiçek, şunları kaydetti:
''Türkiye 30-40 yıldır bir terör belası ile uğraşıyor. Türkiye'nin önündeki en büyük engeldir, ayağımızdaki en büyük prangadır. Bunun nelere mal olduğu ayrı bir konferans konusudur. Türkiye bu sorunu çözmek mecburiyetindedir. Bu bizim sorunumuz. Bu sorunu biz çözeceğiz. Elden gelen öğün olmaz, o da vaktinde bulunmaz. Net olarak ifade ediyorum. Terörle mücadele konusunda Türkiye çok da fazla destek gören bir ülke değildir. Bize en fazla destek verdiğini söyleyen ülkeler bile, Redwin yapması gerekenin 10'da birini bile yapmıyor. Onun için bu sorunu biz çözeceğiz" dedi.

Üniversitelerin araştırmasını istedi

Cemil Çiçek, böylesine karmaşık, olumsuz anlamda tesir katsayısı çok yüksek bir belayla ilgili olarak üniversitelerde 48 araştırma bulunduğunu kaydeden Çiçek, bunların önemli bir kısmının Polis Akademileri ve Genelkurmay Başkanlığı'nın hazırlatığı raporlardan oluştuğunu söyledi. Bu araştırmaların bir çoğunun da güvenlik politikaları açısından değerlendirmeler olduğunu dile getiren Çiçek, şunları aktardı:
''Psikolojik boyutu varsa bunun bir araştırma konusu olması gerekmiyor mu? Sosyolojik boyutu varsa saha araştırması, sosyolojik araştırma yapmak gerekmiyor mu? Varsa envanterde bunu görmemiz lazım. Ben siyaset adamı olarak politika geliştirirken, politik kararlar alırken hangi noktalardan hareket edeceğim? Yolda gelirken aklıma gelen bir fikir, bu alanda bir politika kararına dönüşebilir mi? Onun için diyoruz ki, artık 168 üniversitemiz olduğuna göre, her şehirde üniversitemiz olduğuna göre, sosyal araştırmalara daha fazla önem vermemiz ve bunun da politikaya dönüşmesinde öncülüğü üniversitelerimizin yapması lazım.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.