Piramit Haber

TBMM'de gergin oturum

Politika

TBMM Genel Kurulu'nda, BDP'li Sakık ile AK Parti'li Metiner, AK Parti Grup Başkanvekili Bahçekapılı ile BDP'li Kaplan arasında gerginlik yaşandı.

TBMM
TBMM Genel Kurulu'nda, 2011 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın maddeleri üzerinde konuşan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, devletin geçmiş yıllardaki bazı uygulamalarını eleştirdi.

Bütçede barış için bir öneri getirilmediğini iddia eden Sakık, bütçede adalet ve hukukun olmadığını savundu.

Sakık, O dönemlerde öldürülen partili Kürt yöneticilerinin isimlerini saydı. Kürtlerin, onları öldüren katillerin ortaya çıkmasını istediğini ifade eden Sakık, ''Biz Kürtler yaralıyız, size yaralarımızı gösteriyoruz, yaralarımızın sarılmasını istiyoruz'' dedi.

Sakık, Uludere'de yaraların hala sarılmadığını ileri sürerek, KCK davasından 4 yıldır içeride olanların savunma bile yapamadığını savundu. Sakık, ''Bülent Arınç'ın yaptığı empatiyi siz de yapın'' diye konuştu.

''(Tek devlet, bayrak, vatan) diyen Öcalan'dır''

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner de ''PKK'nın şiddetine karşı çıkamıyorsanız, devletin şiddetine tek yanlı olarak karşı çıktığınızda ilkeli sayılmazsınız'' dedi.

PKK'nın şiddet tarihinde onlarca Uludere ve Kürt kanı olduğunu belirten Metiner, ''PKK bugün bölgede silahlı bir vesayet rejimi kurmak istiyor ve büyük ölçüde bunu başarmış durumdadır. Kendisinden farklı düşünen her Kürt'ü imha edilmesi gereken bir düşman olarak gören örgüttür'' dedi.

''Hadi Türk Mehmetler için ağlamıyorsunuz, Kürt Mehmetler'in hukukunu savununuz. Kürtlük adına ulus inşa etmek de bir başka düzeyde ırkçılıktır'' diyen Metiner, geçmişte ''makbul Türk'', şimdi de ''makbul Kürt'' yaratılmak istendiğini iddia etti. Metiner, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat'ın oğlunun öldürüldüğünü hatırlatarak, ''Ama O kürsüye çıktığında salonu terk edip gidiyorlar. Bu mu sizin demokrasi, özgürlük anlayışınız?'' diye sordu.

'
'Cevap vermeye değer değilsin, sen adisin''

Metiner'in konuşmasının ardından sataşma gerekçesiyle, Sakık kürsüye geldi. 

Metiner'e ''Aslında cevap vermeye değer değilsin, sen adisin'' diyen Sakık, eline aldığı su bardağını Metiner'e fırlatmak istedi, ancak su döküldü.

Sakık, Metiner'in olduğu yöne doğru yöneldi, Metiner de ayağa kalkarak kürsüye yürümek istedi. Sakık ve Metiner'i araya giren milletvekilleri durdurdu. Bu sırada iki milletvekili karşılıklı olarak birbirlerine laf attı. 

Bunu üzerine TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, birleşime ara verdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.