Piramit Haber

Suriye kan gölüne döndüyse sorumlusu sensin

Politika

Hükümetin Suriye politikasını eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Suriye kan gölüne döndüyse sorumlusu sensin" dedi..

TBMM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, hükümetin Suriye politikasını eleştirerek, iktidarın yanlış adımlarının faturasını halkın ödediğini söyledi. 

CHP olarak çok kez uyarıda bulunduklarını, ancak Hükümetin bu uyarıları dikkate almadığını, "ben bildiğimi okurum" anlayışı içinde olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bildiğini okursan işte Reyhanlı'ya ancak böyle gidersin, normal vatandaş olarak gidemezsin. Ve oraya gitmek için de gidip önce dışarıdan icazet alıyorsun sen. İnsanda biraz adap olur" diye konuştu. 

Teröristleri ülkeye getirip, eğitip, cebine para koymanın, ülkenin dünyadaki saygınlığını ortadan kaldırdığını ileri süren Kılıçdaroğlu, "90 yıllık Türkiye'nin saygınlığına gölge düşürüyor bunlar" dedi.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özgür Suriye Ordusu bir muhalefet hareketi midir? El Kaide bir muhalefet partisi midir? El Nusra Cephesi bir muhalefet partisi midir? Dünyada herkes biliyor ki bunlar terör örgütleridir. Peki terör örgütleri Türkiye'de neden eğitilir? Neden ceplerine para konur, Suriye'ye gönderilir? Neden insanlar öldürülür? Dünyada kan akan tek yer İslam coğrafyasıdır. Gırtlağına kadar kana batan kişi de Recep Tayyip Erdoğan'dır. Suriye kan gölüne döndüyse sorumlusu sensin. Ortadoğu'nun bataklığında zaten boğulacak, kan gölünde boğulacak. Ama bizim üzüntümüz orada ölen insanlar. Yazık günah değil mi o insanlara? "

İstihbarat görevini yaptı

Reyhanlı'daki bombalı saldırılar konusunda istihbaratın görevini yaptığını kaydeden Kılıçdaroğlu, iktidarın görevini yapmadığını ileri sürdü. 

Talay'a parti rozetini taktı

Kılıçdaroğlu, grup toplantısında CHP'ye katılan eski Kültür ve Turizm Bakanı İstemihan Talay'a da parti rozetini takarak tebrik etti. 

Konuşmasında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel için Allah'tan rahmet dileyen Kılıçdaroğlu, Nazmiye Demirel'in örnek Türk ailesini simgeleyen bir kadın olduğunu, bütün yaşamını politikanın içinde geçirdiğini; vakur, saygın konumunu her zaman koruduğunu ifade etti. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.