Piramit Haber

Seçim Kanunu'nda değişiklik teklifi 

Politika

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve sendika yöneticilerinin seçimlerde aday olmak için görevlerinden istifa zorunluluğunun kaldırılması amacıyla kanun teklifi hazırladı.Tezcan...

TBMM (AA) - CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve sendika yöneticilerinin seçimlerde aday olmak için görevlerinden istifa zorunluluğunun kaldırılması amacıyla kanun teklifi hazırladı.

Tezcan ve CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan teklif, Seçim Kanunu'nda değişiklik öngörüyor. Buna göre, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve sendikaların başkan, yönetici ve denetçilerinin seçimlere katılmak için görevlerinden istifa etmeleri zorunlu olmayacak. 

Teklifin gerekçesinde, demokratik katılımcılığı artırmak için meslek örgütleri ve sendikalarda seçilmiş kişilerin ülke yönetiminde bulunmasının faydalı olacağı belirtildi. 

Gerekçede, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve sendikaların mevzuatlarında, aday olmak üzere istifa edenlerin, aday gösterilmemesi ya da seçilmemesi halinde yeniden görevlerine dönmelerine olanak sağlanmadığı kaydedildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.