Piramit Haber

Saman da yurt dışındansa düşünmeliyiz

Politika

Kılıçdaroğlu, hükümetin tarım ve hayvancılık politikasını eleştirerek, ''Eğer bir siyasi iktidar samanı da yurt dışından getiriyorsa her vatandaşın düşünmesi lazım'' dedi.

İZMİR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konulan ve ihtiyaç sahibi ailelerin 0-5 yaş arası çocukları için her eve haftada 2 litre süt dağıtılmasını öngören ''Süt Kuzusu Projesi'' kapsamında Tire Süt Kooperatifi ile yapılan protokol imza törenine katıldı. 

Kılıçdaroğlu, bu sütün Tireli, Ödemişli besicilerden temin edileceğini, dolayısıyla projeden herkesin karlı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: 

''Bizim belediye başkanlarımız fidanı fidan üreticisinden alır. Onların belediye başkanları fidanı giderler İtalya'dan alırlar. Bizim belediye başkanlarımız çiçeği üreticiden alır, onlar yine yurt dışından getirirler. Bu ülkenin toprağı var, insanı var, her şeyi var. Neden dışarıdan alıyoruz? Bu bereketli topraklarda her şey yetişir. Samanı da yurt dışından getiriyoruz, hadi hayırlı olsun. Kurbanlık koyunun, kırmızı etin yurt dışından geldiğini duydunuz, en nihayet saman da yurt dışından geliyor. Eğer bir siyasi iktidar, samanı da yurt dışından getiriyorsa her vatandaşın şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım; 'ne oldu bu ülkeye de saman dışarıdan geliyor' diye. Eğer bu ülke samana muhtaç hale gelmişse ülkeyi bu konuma getiren siyasi iktidarı değiştirmemiz lazım.'' 

Halktan destek istedi

Konya'dan küçük topraklara sahip Hollanda'nın 80 milyar dolar tarım ürünü ihracatı yaparken, Türkiye'nin 12 milyar dolar tutarında ihracat gerçekleştirebildiğini, şeker pancarı, tütün, pamuk gibi ürünlerin ekiminin dışarıdan gelen emirlerle yasaklandığını ileri süren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Yeni bir süreci başlatıyoruz, geçmişte hangi partiye oy verdiyseniz verdiniz, benim başımın üstünde yeriniz var. Şimdi barış mı, huzur mu istiyoruz. Yeni şehitler gelmesin, tüm komşularımızla barış içinde yaşamak mı istiyoruz. O zaman, onurlu, barışı içine sindirmiş, hiç kimsenin ötekileştirilmediği bir ülke için adres CHP'dir.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.