Piramit Haber

Sabotaj ve ihmal göz ardı edilmemeli

Politika

MHP lideri Bahçeli, Siirt'te askeri helikopterin düşmesine ilişkin, "Sabotaj, saldırı, tedbirsizlik, dikkatsizlik ve ihmal seçenekleri göz ardı edilmemelidir" dedi.

ANKARA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Türk milletinin 10 Kasım'ın matemini tutarken, Siirt'in Pervari ilçesinden gelen şehit haberlerinin acıları katladığını ve herkesi hüzne boğduğunu belirtti.

Son dönemlerde helikopter kazalarında sıklık yaşandığını, son kazanın da aynı tip ve marka helikopterle gerçekleşmesinin soru işaretlerini artırdığına değinen Devlet Bahçeli, şunları kaydetti:
''Olumsuz hava şartlarında görev mahalline gitmek zorunda kalan askerlerimizin can güvenliğini teminat altına alacak imkanların neden oluşturulmadığı hususu üzerinde mutlaka durulmalı ve muhtemel teknik arızalarla ilgili daha önceden yapılan çalışmalar kapsamlı bir şekilde gözden geçirilmelidir. Daha da önemlisi, sabotaj, saldırı, tedbirsizlik, dikkatsizlik ve ihmal seçenekleri göz ardı edilmemelidir.
Bu itibarla 17 şehidimize yol açan helikopter kazası tüm ayrıntı ve yönleriyle incelenmeli, derinlemesine araştırılmalı ve neticelerinden başta Genelkurmay Başkanlığı ve AKP hükümeti olmak üzere sorumluluk mertebesinde bulunanlar lazım gelen dersleri çıkarmalıdır. Kim ya da kimlerin bu kazada doğrudan veya dolaylı payı varsa gerekli tüm hukuki yaptırım kararlılıkla ve eksiksiz uygulanmalıdır.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.