Piramit Haber

Padişahlık mı isteyen var?

Politika

TBMM eski Başkanı Bozbeyli, ''Cumhuriyetin tehlikeye düştüğü'' şeklinde görüşlerin dile getirildiğini belirterek, ''Cumhuriyetten başka bir padişahlık mı isteyen var?'' dedi.

TBMM

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu 27 Mayıs ve 12 Mart Alt Komisyonu, TBMM eski Başkanı Ferruh Bozbeyli'yi dinledi.

Bozbeyli, şunları söyledi:

''29 Ekim 1923'ten bir gün evvel ne vardı da bir gün sonra 29 Ekim'de ne değişti? Hiçbir şey değişmedi. Yalnız, Atatürk Cumhurbaşkanı oldu. Onun dışında hiçbir şey değişmedi. Öyleyse bir yerde devletin başkanı seçimle işbaşına gelmiyorsa o yerde Cumhuriyet yoktur. Mesela İngiltere'de, İspanya'da, Belçika'da, Hollanda'da, İsveç'te, Kanada'da ve Japonya'da Cumhuriyet yoktur.

Peki Cumhuriyeti o zaman kollamak isteyenler nesini kollayacaklardı? Yani Cumhurbaşkanı seçilmiş, Cumhurbaşkanı da vardı. Cumhuriyetler, seçilmiş Cumhurbaşkanının varlığı demektir. Seçilmiş Cumhurbaşkanının olmadığı yerde Cumhuriyet de yoktur. Bugün için de aynı şey, 'Cumhuriyet tehlikede' diyenler... Cumhuriyetin nesi tehlikede?''
Cumhuriyet Halk Partisi'nin, şu anda ''Türkiye'de Cumhuriyet tehlikeye düştü'' görüşünü dile getirdiğini belirten Bozbeyli, ''Cumhuriyet niye tehlikeye düşsün? Cumhuriyetten başka bir padişahlık mı isteyen var?'' dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.