Piramit Haber

Önleyici müdahaleler dozunda yapılmalı

Politika

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Suriye ve Ermenistan'a ait uçakların indirilmesine ilişkin, "Bu ve benzeri önleyici müdahaleler dozunda ve ayarında yapılmalıdır" dedi.

TBMM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Ankara'ya indirilen Suriye uçağı sonrası yaşanan gelişmelere değinerek, şunları söyledi:

''AKP Hükümet'i, ülkemizi Suriye üzerine kışkırtanların, savaş ve silah baronlarının oyununa gelmemek için azami dikkat ve özen göstermelidir. Unutmamak gerekir ki, başka ülkeler arasındaki hesaplaşmaya ve kavgaya Türk milletini figüran olarak yerleştirme densizliği hiçbir faninin üstesinden gelemeyeceği bir vebal ve izah edemeyeceği bir kötü niyetlilik olacaktır.

Bütün bunların yanında, hava sahamızı kullanan bir uçakla ilgili şüphelerin gereği süratle yapılmalı ve ülkemize çevrilme ihtimali olan silahların sevkıyatına uluslararası sözleşme ve anlaşmalar doğrultusunda fırsat verilmemelidir. Dün Ermenistan'a ait bir kargo uçağının bu tutumla Erzurum'da inişe mecbur bırakıldığı anlaşılmaktadır. Ancak bu ve benzeri önleyici müdahaleler dozunda ve ayarında yapılmalıdır. Karşı tarafı tahrik ve rencide edici eğilimlerden sakınılmalı, özellikle sorunlu komşu ülkeler sayısına yenilerini eklemekten kaçınılmalıdır.''

CHP aklınca bir siyasi oyun oynamıştır

Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı'nın ardından, gazetecilerin soruları üzerine, yerel seçimin erkene alınmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin referandum eşiğinde kabul edilmesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün vereceği karar ve CHP'nin yerel seçimlerin gelecek yıl 3 Kasım'da yapılması önerisine ilişkin görüşlerini açıkladı.

CHP'nin, rahatlıkla çıkması gereken Anayasa değişikliğini istismar konusu haline çevirdiğini öne süren Bahçeli, ''CHP aklınca bir siyasi oyun oynamıştır ama bu oyunun içinde kendisi boğulacaktır'' dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.