Piramit Haber

Önerim kabul görmedi

Politika

Kılıçdaroğlu, "Başbakan'a terör sorununun çözümü için komisyon kurulmasını ve akil adamlar heyeti oluşturulmasını söyledim. Ama kabul görmedi" dedi.

DİYARBAKIR

Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 17 asker için düzenlenen uğurlama törenine katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, törenin ardından yemekte gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Başbakan'a bu sorunun çözümü için parlamentoda tüm siyasal partilerin katılımı ile bir uzlaşma tartışma komisyonu kurulmasını, arkasından da akil adamlar heyeti oluşturulmasını söyledim. Ama kabul görmedi'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Başbakanlık koltuğunun sorunlara çözüm bulma koltuğu olduğunu kaydederek şöyle dedi:

''Sayın Başbakan iktidarı devraldığında Türkiye'de terör yoktu. Sayın Başbakan ucuz eleştirilere kendisini kaptırmasın. Yönetim mevkisindedir. Başbakanlık koltuğu şikayet koltuğu değildir. Eğer bir başbakan sorunları çözemiyor, sürekli şikayet ediyorsa o koltuktan ayrılması lazım. Çünkü o koltuğa sorunları çözmeye muktedir kişilerin gelip oturması gerekiyor, Türkiye'nin temel sorunu budur"

Kılıçdaroğlu, ister tutuklu ister hükümlü olsun kişinin hapishaneye girdiği andan itibaren can güvenliğinden hükümetin sorumlu olduğunu da ifade ederek, bu konuda kimsenin ölmesini istemediklerini belirtti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.