Piramit Haber

Muhtara herkes saygı duyacak!

Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 ilden gelen 382 muhtara yaptığı konuşmada, başkanlık sistemini eleştirenlere tepki gösterdi.

Erdoğan, "Ne olacak ya bu köy muhtarı, mahalle muhtarı... Diyemezsin arkadaş diyemezsin... 50 kişi de seçse, 30 bin kişi de seçse, 20 milyon da seçilmiştir saygı duyacaksın. Ben başkanlık sistemi diyorum, onlar diktatörlük diyor" dedi. Daha düne kadar başkanlık sistemini savunanlar dahi 180 derece dönüp aksini söylemeye başladılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Saray'da yine muhtarları ağırladı. 27 Ocak'ta17 ilden gelen 406 muhtara bir konuşma yapan Erdoğan, bugün de 10 ilden gelen 382 muhtara hitap etti. 
Erdoğan konuşmasında muhtarların hiçbir zaman aşağılanamayacağını vurguladı.

"Ne olacak ya bu köy muhtarı, mahalle muhtarı... Diyemezsin arkadaş diyemezsin... 50 kişi de seçse, 30 bin kişi de seçse, 20 milyon da seçilmiştir saygı duyacaksın. Bunun başka izahı yok" diyen Erdoğan şunları söyledi:

"Bakınız bu aralar ben başkanlık sistemi diyorum, onlar diktatörlük diyor.

Daha düne kadar başkanlık sistemini savunanlar dahi 180 derece dönüp aksini söylemeye başladılar. Diktatörlükte 37 parti seçime girebilir mi? Bu ithamın bir türlü milletin yanında safında yer almayı beceremeyenlerin onun teveccühüne mazhar olamayanların sayıklamasından öte bir anlamı yoktur. Muhtardan diktatör olabilir mi? Tevessül eden olursa köy mahalle halkından cevabını alır, vatandaş onu alaşağı eder. Cumhurbaşkanından da böyle birşey olmaz olamaz.

Bunlar işin ruhuna karşı. Çıkmış diyor ki bir tanesi, 'Ben burada olduğum sürece bu ülkeye başkanlık sistemi gelemez.' Sen kimsin ya, milletin iradesinin karşısında durulmaz. Millet istediği zaman milletin istediği olur, sen kimsin ya?"

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.