Piramit Haber

Mondros Mütarekesi'nin yeni versiyonu

Politika

MHP Grup Başakvekili Mehmet Şandır, Kandil'de düzenlenen toplantıyı ve terör örgütü ele başlarından Murat Karayılan'ın açıklamasını değerlendirdi.

TBMM

Karayılan'ın açıklamasının Türk milletine bir meydan okuma olduğunu belirten MHP Grup Başakvekili Mehmet Şandır, bunun asla kabul edilemeyeceğini, ciddiye alınamayacağını ifade etti. Ülkeyi bu duruma düşüren AK Parti iktidarını şiddetle kınadıklarını kaydeden Şandır, ''Dün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve Türk milletine bir meydan okuma yapılmıştır, hakaret edilmiştir. AKP Hükümeti buna karşı çıkamamış, Türk milletinin egemenlik haklarını savunamamıştır. Biz, bu yaşananları milletimizin tarihi açısından acı bir gün, bir zillet, utanç günü olarak değerlendiriyoruz'' diye konuştu. 

Kandil'deki toplantının, Mondros Mütarekesi'nin benzeri olduğuna işaret eden Şandır, Karayılan'ın açıkladığı 6 maddeden oluşan şartların savaşı kaybetmiş bir devlete karşı ateşkes mütarekesi olduğunu söyledi. 

Şandır, şöyle devam etti: 
'Sanki Türkiye Cumhuriyeti savaşı kaybetmiş. Bu, Mondros Mütarekesi'nin yeni versiyonudur. Yaşanan süreç, bir devlet kurma sürecidir. Uluslararası hukukta, bir devlet bu süreçler yaşanarak kurulur. Bir devleti kurmak için önce bir millete, sonra bir ülkeye, sonra da egemenlik haklarına sahip olmak gerekir."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.