Piramit Haber

Milliyetçiğim ama mikro milliyetçi değilim

Politika

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Bakanlık kadrolarını Samsunlularla doldurmadığını belirterek, ''Milliyetçiğim ama mikro milliyetçi değilim'' dedi.

TBMM

TBMM Genel Kurulu'nda, bakanlığının 2013 yılı bütçesi üzerinde konuşan Suat Kılıç, 2002 yılında tüm spor yatırımları ve spora yönelik tüm tesislerin idame ve inşaası için merkezi bütçeden 13,2 milyon lira harcanırken 2012 sonunda ise harcanan kaynağın 488,7 milyon lira olduğunu kaydederek, yaklaşık 37 kata varan bir artış olduğunu ifade etti. 2011 yılında 2010 yılına, 2012 yılında ise 2011 yılına göre yatırım bütçesi başlangıç ödeneğinde yüzde 70 artış olduğuna işaret eden Kılıç, 2013 yılında ise 2011 yılına göre yatırım bütçesinde yüzde 100 oranında artışın dikkat çektiğini söyledi. 

''Başka bir arayışa girmek...''

Kılıç, MHP'li Ali Uzunırmak'ın eleştirilerine yanıt verirken, ''Milliyetçiğim ama mikro milliyetçi değilim. Bakanlık kadrolarını Samsunlularla doldurmuş değilim. Müsteşarım Samsun doğumludur ama memleketi Eskişehir'dir. İki müsteşar yardımcısından biri Çorum, diğeri Samsunlu'dur. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Trabzonlu'dur. Spor Genel Müdürü Konyalı, Eğitim Araştırma ve Kültür Genel Müdürü Karslı, Proje ve Koordinasyon Genel Müdürü İzmirli, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Antalyalı, Spor Toto Teşkilat Başkanı ise Elazığlı. Dolayısıyla bir mikro milliyetçilik veya memleket milliyetçiliği, hemşehricilik duygusu bizim bakanlığımızda olmamaktadır'' diye konuştu. 

Sakık'a yanıt

BDP'li Sırrı Sakık'ın Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor üzerinden ayrımcılık yaptığını kaydeden Kılıç, 3. lig birinci grubunda mücadele ettiğini ve her ile rahatlıkla gidip müsabakalarını oynadığını, en küçük bir endişeye mahal olmadığını söyledi. 

Kılıç, ''Diyarbakır'ın tapusu birilerinin cebindeymiş gibi konuşmalar yapıldığında bundan büyük üzüntü duyuyorum. Her türlü sorunu oturup konuşup tartışabiliriz. Biz 81 ilde 75 milyon olarak tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek milletiz. Bunun ötesi yok'' dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.