Piramit Haber

MHP'den ilk açıklama

Politika

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, “Seçim mühendisliği yaşanıyor. Anadolu Ajansı'nın (AA) verdikleri ile bizdekiler taban tabana zıt. Sayım yapıldıktan sonra, ilan ettikleri sonuçları gerçekleştirecek...

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, “Seçim mühendisliği yaşanıyor. Anadolu Ajansı'nın (AA) verdikleri ile bizdekiler taban tabana zıt. Sayım yapıldıktan sonra, ilan ettikleri sonuçları gerçekleştirecek hamleler yapacaklar. Bunun için seçim kurulu başkanlarını Yüksek Seçim Kurulu'nu (YSK) uyarıyoruz." dedi.
Öztürk, MHP Genel Merkezi'nde yerel seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı basın açıklamasında, ilginç bir seçim yaşandığını söyledi. Gelen sonuçları verileri bildiren kaynakların rakamsal olarak birbirini tutmadığını belirten Öztürk, “Şu an itibari ile YSK'dan alınan bilgilere göre sandıkların yüzde 5’i açılmış bir vaziyette. Sandık kurulu başkanları, oy torbaları ellerinde seçim kurullarının önünde beklemekte ve içeri girememektedirler. Oyların yüzde 95’i açıklanmadığı halde, bir takım veriler sunuluyor. Şu an itibari ile YSK’ya 32 bin civarında sandık sonucu ulaşmış, ama açıklamalara bakıldığı vakit sonuçlar sayılmış bir vaziyette. Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz.” diye konuştu.

“YSK’NIN DİKKATLE EĞİLMESİNİ BEKLİYORUZ”

“AKP’nin heyecanını ve endişelerini anlıyoruz ama, biz de endişeliyiz.” ifadelerini kullanan Öztürk, yeni bir oyun ile karşı karşıya olduklarına dikkat çekerek şöyle konuştu: “Sandıkları da evlerindeki milyarlar mı zannettiler? Sandıkları da sıfırlamaya mı çalışıyorlar. Onu da merak ediyoruz. Biz, seçim mühendisliği karşı karşıyayız. Seçim kurulu başkanlarını uyarıyoruz. YSK’nın meseleye dikkatle eğilmesini bekliyoruz. Çünkü Sayın Başbakan belli bir saate kadar evindeydi.” 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.