Piramit Haber

Meclis kanun fabrikasına döndü

Politika

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, çok fazla kanun çıktığını belirterek, "Meclis kanun fabrikasına döndü. Her işi kanunla çözen bir ülke haline geldik" dedi....



TBMM

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Muhasebe eğitiminin önemine dikkati çeken Çiçek, çok fazla kanun çıktığını belirterek, ''Meclis kanun fabrikasına döndü. Her işi kanunla çözen bir ülke haline geldik. Ya biz eksik yapıyoruz, ya da kanunları uygulayanlar Meclis'in bu yasaları niye çıkardığını anlamakta kendi eğitimleri yeterli değil. Özellikle yargı alanında çıkardığımız birçok yasa var. Halen Türkiye'de yargı en önemli problem olmaya devam ediyor. Onun için eğitim devamlı yapılması gereken bir iş. Odaların da en önemli görevlerinden bir tanesi bu. Özetle sizin odanız mali mevzuat açısından, ekonominin gelişmesi açısından son derece önemli bir görev ifa ediyor'' dedi.

Türkiye'nin yeni bir anayasa ihtiyacının her türlü izahtan öte olduğunu vurgulayan Çiçek, şöyle devam etti:

''Yeni bir anayasa yapılamadığı takdirde Türkiye siyasi sorunlarla boğuşmaya mecbur kalacaktır. Bu ise hem ekonomiyi olumsuz etkileyecek, hem de sizin açınızdan da beraberinde birçok sorun getirecektir. Bugünkü anayasa Türkiye'nin ihtiyaçlarına cevap vermiyor. İleride hiç vermeyecektir ve bu günkünden çok daha fazla bu anayasadan kaynaklanan siyasi sorunları yaşayacağız. Çünkü bu anayasa, aradan geçen 17 değişiklikle demokrasinin de sistemin de rejimin de GDO'su bozuldu. GDO'su bozuk bir demokrasiyle Türkiye yoluna nasıl devam eder, işte edemiyor, her gün uğraşıyoruz. Tam da grup toplantılarının yapıldığı bu güne denk geldi sizin ziyaretiniz. Şimdi grup toplantılarındaki konuşmaları bir dinleyin, bu söylediğimin daha net anlaşılacağını belirtmek isterim. Belli ki tartışılan konuların büyük bir kısmı anayasayla bağlantılı. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.