Piramit Haber

Kürecik'teki radar istasyonunu kapat

Politika

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a yönelik, "Eğer gerçekten İsrail'e karşıysan, oradaki ölümlere karşıysan, samimiysen, Kürecik'teki füze kalkanını askıya alırsın" dedi.

TBMM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Gazze'de bir insanlık dramı yaşandığını söyledi.

İsrail'in kendi tarihinde ders alması, halkına yapılan zulmü unutmaması gerektiğine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, aynı zulmü Gazze halkına çektirmenin İsrail halkına yakışmadığını belirtti.

''Gelişmiş silahlarınızı Filistin'de deniyorsunuz, vahim bir hata, bunun düzeltilmesi lazım'' diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Biz Ortadoğu'da barış olmasını, İsrail ve Filistin'in kendi aralarında sorunlarını çözmesini isteriz. Çoluk çocuğun katledildiği bir savaşı, kim yaparsa yapsın kabul edemeyiz.

Dış politikada Recep Tayyip Erdoğan herkese ders veriyor ya Gazze'de açmaza düştüler. Ne yapacak, telefon ediyor, 'Gazze'de bu oldu.' Telefon etti, dersini aldı. Eğer çaresizlik üretiyorsanız, çözüm üretmiyorsanız, çözümün parçası değilseniz, sizin itibarınız yoktur. Bunu Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrenmesi lazım. Sen çözüm üretemezsin. Çünkü Ortadoğu coğrafyasında itibar kaybeden lidersin sen. Sadece Obama'ya kızmıyor; Arap Birliği'ne, İslam Kalkınma Örgütü'ne, Birleşmiş Milletler'e, Avrupa Birliği'ne ve Filistin'e de kızıyor.

Eğer gerçekten Recep Tayyip Erdoğan, Gazze konusunda bir şey yapmak istiyorsa basit yolu var. Malatya Kürecik'te füze kalkanı var. Eğer gerçekten İsrail'e karşıysan, oradaki ölümlere karşıysan, samimiysen, Kürecik'teki füze kalkanını askıya alırsın.

Kürecik neden kuruldu, İsrail'in güvenliği için. Bağırıp çağırıyor, İsrail'e kızıyorsun. Sen yap, örnek ol. Kürecik'teki radar istasyonunu kapat. Yapabilir mi? Yapamaz. Onu yapmak için bir adamda Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olacak yürek lazım, yürek."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.