Piramit Haber

Kul hakkı yiyenlerle mücadele

Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ''Biz kul hakkı yiyenlere karşı mücadele ediyoruz'' dedi.

KAYSERİ 

Kemal Kılıçdaroğlu, dün vefat eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanlarından Niyazi Bahçecioğlu'nın cenaze töreni için geldiği Kayseri'de, bir restoranda Antalya milletvekili Deniz Baykal ile yemek yedi. 

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Bahçecioğlu'nun Kayseri'ye uzun yıllar hizmet etmiş çok değerli bir kişi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
''Kayseri'nin köklü ailelerinden birisi. Herkesin saygı duyduğu bir isim. İki üzüntümü ifade etmeden geçemeyeceğim. Bunlardan birincisi şu: Kayseri'ye üç dönem hizmet veren, yurttaşlar arasında hiçbir ayrım yapmayan eski bir belediye başkanının saygın bir ismin belediye önünde cenaze törenin yapılmamasını doğrusunu isterseniz anlamakta zorluk çekiyorum. İkinci önemli nokta, Kayseri'ye gelirken Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin bir Pastırma Parkı var. O parkta da yırtık bir Türk bayrağı var. Acaba bunu nasıl oluyor da Kayseri Büyükşehir Belediyesi görmüyor.'' 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin soru üzerine de Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
''Buradaki yolsuzlukları sadece Kayserililer değil, artık bütün Türkiye öğrendi. Ses bantları, görüntüleri var, metinler var, rüşvet defterleri var. Bunları herkes biliyor. Kapanan bir dosyayı yeniden açtık ve o dosyayı da takip edeceğiz. Bu gerçeği bütün Kayserili kardeşlerimin bilmesini isterim. Biz kul hakkı yiyenlere karşı mücadele ediyoruz. Kim kul hakkı yiyorsa bilsin ki biz CHP olarak onun karşısında duracağız.''

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, bir gazetecinin 'alanlara ineceğiniz mesajı vermiştiniz. Acaba CHP içerisinde daha farklı bir görev alma ihtimaliniz var mı?' sorusu üzerine, ''Alanlara ineceğim değerlendirmesi benim değerlendirmem değil. Gazeteci arkadaşların değerlendirmesi. Yalnız ben önümüzdeki dönemde partimizin görüşlerini halka ulaştırma bakımından üzerime düşen her türlü çabayı sergileyeceğim'' dedi.

Kılıçdaroğlu ve Baykal, daha sonra, Niyazi Bahçecioğlu'nun Melikgazi Mahallesi'ndeki evine taziye ziyaretinde bulundu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.