Piramit Haber

Kongre yapılacak mı yapılmayacak mı?

Politika

MHP'li muhalifler kongrede ısrarcı. 4 genel başkan adayı yarın daha önce belirlenen kongrenin yapılacağı adreste olacaklarını duyurdu.

MHP yönetimi ve Ankara Valiliği'nin, "Genel Kurul yapılmayacaktır" açıklaması sonrası MHP genel başkan adaylarının bugünkü ortak kararı, MHP'deki kaosu iyice büyüttü.
MHP'de dört Genel Başkan adayı Ümit Özdağ, Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan imzalı açıklamada, "Yarın saat 10.00'da Kurultayımızın yapılacağı adreste olacağız" dediler.

KONGRE YAPILACAK MI? YAPILMAYACAK MI?

MHP'nin Olağanüstü Kongresine ilişkin peş peşe gelen açıklamalar adeta kaos yarattı. Ankara 2. İcra Hakimliği MHP'deki muhaliflerin 15 Mayıs'ta olağanüstü kongrenin engellenmesi kararına yaptığı itirazı kabul ederek, kongrenin yapılmasına onay verirken; bu karardan kısa bir süre sonra Kastamonu Tosya ve Sivas Gemerek mahkemeleri bu kararı kaldırdı. MHP Genel Başkanı Bahçeli, Twitter'dan, "15 Mayıs'ta olağanüstü kurultayımız yoktur' açıklamasını yaparken, Meral Akşener ise Twitter'da paylaştığı mesajda kongre çağrısı yaptı.

MHP'Lİ MUHALİFLERDEN GECE YARISI ZİRVESİ


Kongrenin yapılamacağına ilişkin açıklamalar sonrası MHP'li muhalifler dün gece yarısı bir araya gelip yol haritası üzerinde görüş alışverişinde bulunmuşlardı. Meral Akşener'in bugün saat 11.00'de yapacağı basın toplantısını yapacağı belirtilmişti. Ancak Akşener son anda toplantıyı iptal etti. MHP genel başkan adayları ortak açıklamayla yarın çağrı heyetinin belirlediği kurultay adresinde olacaklarını ilan etti.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.