Piramit Haber

Kışanak: Türkiye'nin Suriye'ye müdahalesine karşıyız

Politika

BDP Eş Başkanı Başkanı Gültan Kışanak,, Türkiye’nin Suriye’ye askeri müdahalesine sonuna kadar karşı olduklarını söyledi. Kışanak, “Türkiye’nin Osmanlıcılık heveslerini yanlış buluyoruz. Eğer Türkiye, orada Kürtlerin özerk...

BDP Eş Başkanı Başkanı Gültan Kışanak,, Türkiye’nin Suriye’ye askeri müdahalesine sonuna kadar karşı olduklarını söyledi. Kışanak, “Türkiye’nin Osmanlıcılık heveslerini yanlış buluyoruz. Eğer Türkiye, orada Kürtlerin özerk bölgesini işgal etmek amacıyla bir askeri operasyon düzenlerse biz hepimiz karşısında yer alacağız. Gerekirse tankların önüne geçeceğiz.” diye konuştu.

Gültan Kışanak, Silivri Cezaevi'nde devam eden KCK duruşmasına verilen arada açıklamalarda bulundu. 'Tecrit değil özgürlük, savaş değil müzakare' yazılı pankartın arkasında konuşan Kışanak, önceki gece Meclis’ten geçen 'Yabancı ülkelere asker gönderilmesine' izin veren tezkereye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kışanak, “Çıkartılan tezkere her ne kadar aksi iddia edilse de Türkiye’nin kendisini AKP iktidarının politikaları doğrultusunda, bir bölgesel savaşa hazırladığının açık göstergesidir. Tezkerenin kendisinin bir gece yarısı operasyonuyla geçirilmesi bir skandaldır. Tartışmaların kamuoyuna kapatılması skandaldır. Bunların ötesinde tezkerede yazan cümlenin çok genel olmasının kendisi de Türkiye’nin bir bölgesel savaş Baymavi hazırlığı içinde olduğunun açıkça ifadesidir.” diye konuştu.

Tezkerenin gerekçesinde Suriye’deki gelişmelere işaret edildiğini ifade eden Kışanak, “Karar altına alınan hükümde açıkça ‘yabancı ülkelere asker göndermek’ gibi genel bir tanım kullanılmıştır. Bu tanım da bu tezkerenin gerekçesini bir kenara bırakarak ‘Ben Meclis’ten yetki aldım’ deyip başka ülkelere de asker göndermesini önünü açabilecektir.” şeklinde konuştu. AK Parti hükümetinin izlediği Suriye politikasının da adım adım Türkiye’yi bölgesel savaş riskinin içerisine çektiğini savunan Kışanak, "Bu tezkere de bunun göstergesidir.” dedi.

Türkiye’nin Suriye’ye meşru müdafaa kapsamında sayılabilecek bir müdahalesini gerektiren hiçbir durum bulunmadığını söyleyen Kışanak, “Açıkça ve netçe söylüyorum; Türkiye’nin Suriye’ye askeri müdahalesine sonuna kadar karşıyız. Türkiye’nin Osmanlıcılık heveslerini yanlış buluyoruz. Suriye’deki Kürtlerin özgürlüklerine karşı çıkmasına sonuna kadar direneceğiz. Sadece karşı çıkacağız demiyorum. Eğer Türkiye orada Kürtlerin özerk bölgesini işgal etmek amacıyla bir askeri operasyon düzenlerse biz hepimiz karşısında yer alacağız. Gerekirse tankların önüne geçeceğiz." şeklinde konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.