Piramit Haber

Kılıçdaroğlu ateşle oynuyor!

Politika

Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun Reyhanlı saldırısını araştıracağını söyleyen Başbakan Erdoğan, CHP lideri ’na ‘Suriye rejimine destek vererek çok tehlikeli bir oyun oynuyor’ dedi

 Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grubu’nda yaptığı konuşmada Reyhanlı’daki bombalı saldırı ile ilgili bilgi verdi ve muhalefet partilireni eleştirdi. Başbakan Erdoğan, özetle şunları söyledi:
TEFTİŞ KURULU GÖREVLENDİRİLDİ

Saldırı, arkasındaki güçler ve kullanılan taşeronlar itibariyle şu anda çok büyük oranda aydınlatıldı. Bu menfur hadiseyi gerçekleştirenlerin Suriye rejimiyle irtibatlı, Türkiye içinde bir örgüt olduğu, saldırıda yer alanların da Türkiye vatandaşı olduğu tespit edilmiştir. şu an itibariyle 13 kişi gözaltına alındı, sorgulamalar devam ediyor. Güvenlik güçlerimiz ve istihbarat birimlerimiz olayı bütün boyutlarıyla aydınlatmak, tüm failleri ortaya çıkarmak, benzeri saldırıların gerçekleşmesini engellemek için büyük bir hassasiyetle çalışmaya devam ediyorlar. Bu arada Başbakanlık Teftiş Kurulu olarak da burada ihmaller var mı, nedir, kimler tarafındandır, bütün bunları araştırmak için Teftiş Kurulumuz, ayrıca çalışmalarını sürdürecektir.
ALTINDA KALMAYIZ:

Biz bu saldırının altında kalmayız, er ya da geç bu alçakça saldırının faillerine bedelini misliyle ödetiriz. Ancak, soğukkanlı davranacak bizi çekmek istedikleri tuzaklara da asla düşmeyeceğiz.
KATİLİN YANINDA DURUYOR:
Bizim Suriye’deki alçak, gaddar, zalim, diktatör rejim ile meselemiz vardır. Geçmişte ne yaşanırsa yaşansın, kendi halkına silah doğrultan, kendi halkına zulmeden, bir rejimle bizim hiç işimiz olmaz. Biz, Anamuhalefet partisi gibi çok farklı saiklerle, zalimin, diktatörün, eli kanlı canilerin yanında duranlardan değil, sadece ve sadece hakkın, mağdurun, mazlumun yanında duranlardan olduk. Çocuklar katledilirken susacaksak, o zaman AK Parti’ye ne gerek var? Bunu CHP yapabilir, MHP yapabilir, BDP yapabilir ama bunu AK Parti asla yapamaz. Kapımızı çalan misafirlere kapıyı kapatacaksak, o zaman bu harekete ne ihtiyaç var?

ATEŞLE OYNUYOR:

Seçim sandığında başarı gösteremeyen CHP, demokrasi dışı yöntem ve odaklardan, kaostan medet umarak fırsat devşirmenin gayreti ve cüreti içinde oldu. Yeni Genel Başkan’ın yönetiminde CHP’nin çok tehlikeli mecralara sürüklendiğini görüyoruz. Sokak sokak direniş çağrısı yapan, Alevi vatandaşlarımızı sürekli tahrik eden CHP Genel Başkanı, Suriye’nin kanlı rejimine koşulsuz destek vererek çok tehlikeli bir oyun oynuyor. CHP’nin Genel Başkanı, Reyhanlı’yı kana bulayan canilerle aynı fotoğraf karesinde bulunmak, onların değirmenine su taşımak gibi vahim bir hata yapıyor. Reyhanlı’da kara bulutlar dağılmadan hükümeti suçlayan, Suriye politikasını eleştiren sorumsuzca açıklamalar yaptılar. Adeta suçun üzerini örten, saldırganları kollayan tavrın içine girdiler. CHP yönetimi ve CHP’ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum: CHP Genel Başkanı’na ateşle oynadığını hatırlatsınlar ve onu uyarsınlar.
ÇÖZÜM YERİ MECLİS:

CHP ve MHP gibi partiler, bu gerilimi, bu ayrışmayı körükleyerek, kaos ortamına zemin hazırlayarak buradan medet umuyor. Muhalefet tarafından tırmandırılan gerilime lütfen prim vermeyin. Bu tuzaklara benim milletim düşmeyecek. Demokrasilerde her meselenin müzakere ve çözüm yeri Meclis’tir. Sokak değil, Meclis’tir.
VERGİLERE ERTELEME
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saldırıda 51 insanın öldüğünü, bunlardan 41’inin kimliklerinin tespit edildiğini, ölen 39 insandan 36’sının Türkiye, 3’ünün Suriye vatandaşı olduğunu; hastanelerde 48 yaralının bulunduğunu anlattı. Erdoğan, meydana gelen maddi hasarla ilgili ise “Yapılan tespitlere göre 452 işyeri, 293 konut, 62 araç ve 11 kamu binası patlamada hasar gördü. Valiliğimiz tasarrufuna 7,5 trilyon ilk etapta gönderdik. Esnafla ilgili olarak gerek vergi, gerek sigorta noktasında 1 yıl erteleme talimatını arkadaşlarımıza verdik” diye konuştu.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.