Piramit Haber

İşte çözüm süreci yasasına Cemil Bayık yorumu!

Politika

Çözüm sürecine yasal bir nitelik kazandıran tasarıyı yorumlayan Cemil Bayık sürecin devamı için iki temel şart sunarken hükümeti sert şekilde uyardı...

Hükümetin çözüm süreci kapsamında attığı en güçlü adım olan “Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı”nı dün TBMM Başkanlığı’na sunuldu. PKK lideri Abdullah Öcalan ve HDP aracılığıyla yürütülen dolaylı görüşmeler tasarıyla artık resmiyet kazanırken Kandil cephesinden yasa için ilk değerlendirme de geldi.
YASA İÇİN İLK YORUM CEMİL BAYIK'TAN
Özgür Gündem gazetesi köşe yazarı Veysi Sarısözen'e konuşan KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık gündemdeki yasayı değerlendirdi. Bayık'ın açıklamaları gazetenin manşetten "Müzakereye geç" başlığı ile anons edildi. ‘Sadece yasanın çıkarılması müzakereye yetmez ve müzakere olacağı anlamına da gelmez’ diyen Bayık, müzakere için Öcalan’ın koşulları ve gözlemci heyete işaret etti

Bu yasanın müzakere demek olmadığını belirten Bayık, "buna dayanarak devlet ve hükümet müzakere yönünde adım atacak mı, atmayacak mı; bu, yasadan sonra belli olacak" dedi.

MÜZAKEREYE GEÇİLMEZSE KENDİ YOLUMUZDA ADIM ATARIZ
"Yasa çıkarıldıktan sonra derhal müzakereye geçmezlerse, bunu da oyalamaya dönüştürürlerse kesinlikle bugüne kadar sürdürdüğümüz tutumu sürdürmeyeceğiz. Kendi yolumuzda adım atmada tereddüt etmeyeceğiz" diyerek hükümeti uyaran Bayık şöyle devam etti:

GÖZLEMCİ HEYET VE ÖCALAN'IN KOŞULLARI

"Müzakerenin yapılması için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Bu şartlardan biri üçüncü bir tarafın gözlemci olmasıdır. Diğer bir şart da Önder Apo’nun müzakere yürütebileceği koşullara ulaşmasıdır.

Bunlar olmadan sadece yasanın çıkarılması müzakereye yetmez ve müzakere olacağı anlamına gelmez. Önlerinde tek bir yol var o da müzakere yapmak. Başka yol olduğunu sanıyorlarsa gafleti yaşıyorlar demektir."


HABER İÇİN TIKLA>>>

Yorumlar (1)

vatansever 10 Yıl Önce

senin kendi yoluma giderim dediğin alçakça mehmetçiği şehit etmek , bu ülkede hep beraber kardeşçe yaşamak varken durdukyere ülkeyi parçalamak istiyorsunuz , yetmiyo meclise giriyorsunuz , elbet bigün bunların hesabı sorulacak bna kalsa ermenilerin yapmaığımız halde suçladığı soykırımı sizin gibi vatan hainlerine uygulamak şart ...

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.