Piramit Haber

İşte Ankara'da Putin'e sunulan Suriye formülü

Politika

Ankara'nın Putin'e sunduğu Suriye planının ayrıntıları ortaya çıktı.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre,Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e İstanbul ziyaretinde sunulan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun sır gibi sakladığı Suriye formülü ortaya çıktı. Esed'in son şansı olarak görülen formülün ayrıntıları şöyle; * Takvimde birinci gün yapılacaklardan altıncı ayda atılacak adımlara kadar her şeyin sıralaması detaylı bir şekilde yapılmış durumda.
* Geliştirilen formüle göre, Esed hemen görevi bırakmayacak. Ancak geçiş süreci başlar başlamaz üç ay içerisinde yetkiyi bir başka isme devrederek koltuğunu bırakacak. Böylece muhaliflerin isteği de yerine getirilmiş olacak.
* 3 ay içinde geçiş hükümeti kurulacak ve tüm yetki geçiş hükümetine verilecek. Geçiş hükümetini muhalifler oluşturacak. Ancak Esed yönetiminde görev yapmış, eli kana bulaşmamış siviller de geçiş hükümetinden dışlanmayacak.
* Suriye ordusu sivil yapının emrinde olacak. Özgür Suriye Ordusu bu süreçte de varlığını sürdürecek. Formülün işlemesinde BM aktif rol oynayacak.

Geçiş süreci formülünü Esed'in kabul etmeyebileceği belirtiliyor. Plana Rusya desteği de sağlandığı için Esed'in öneriyi reddetmesi uluslararası arenadaki destekçilerini de tamamen kaybedeceği şeklinde yorumlanıyor.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.