Piramit Haber

İşçinin beklediği tasarının adı değişti

Politika

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Mehmet Sağlam'ın başkanlığında toplandı. Gündemdışı konuşmaların ardından Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nın görüşmelerine başlandı.''Temel Kanun'' olarak ele alınan tasarının...

TBMM

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Mehmet Sağlam'ın başkanlığında toplandı. Gündemdışı konuşmaların ardından Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nın görüşmelerine başlandı.

''Temel Kanun'' olarak ele alınan tasarının tümü üzerinde ilk sözü BDP Grubu adına Grup Başkanvekili İdris Baluken aldı.

Baluken, AK Parti'nin, sendikaların toplu sözleşme yetkisini ellerinden almak, işçileri sendikasız bırakmak istediğini ileri sürdü.

Örgütlenmenin önündeki engeller kalkacak

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, tasarının 12 Eylül'ün izlerini taşıdığını, ''generallerin bile cesaret edemediği bazı düzenlemeleri'' içerdiğini öne sürdü.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç da tasarıyla ilgili bilgi verdi.
Tasarının yasalaşmasıyla işçilerin örgütlenmesinin önündeki engellerin ortadan kalkacağını, çalışma hayatında demokrasinin gelişeceğini kaydeden Domaç, tasarının, çalışma hayatında uluslararası normların yakalanması için Oleybet de önemli olduğunu kaydetti.

Tasarının adı değişti

Tasarının birinci bölümü üzerinde soruları yanıtlayan Çelik, taşeron işçilerin sorunlarıyla ilgili taraflarla bir araya geldiklerini ve bazı tespitlerde bulunduklarını kaydetti. Çelik, ''Ağırlıklı olarak çalışma süreleri, izin, örgütlenmeyle ilgili ciddi sorunlar yaşıyorlar ve talepleri var. Hükümet olarak bu konuda kararlıyız. Taşeron işçilerin sorunlarının çözümü konusunda gerekli çalışmaları huzurlarınıza getireceğiz'' dedi.

Siyasi partilerin ortak önergesiyle tasarının adı, ''Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Tasarısı'' olarak değiştirildi.

Genel Kurul'un çalışma süresi dolunca tasarı üzerindeki görüşmeler yarına kaldı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.