Piramit Haber

İmralı kararı yarın açıklanacak

Politika

Başbakan Erdoğan, İmralı'ya gidecek ikinci heyetle ilgili ''Onları bu akşam bakanımızla, değerlendirmesini yapacağız. Ondan sonra Adalet Bakanımız yarın kararı açıklar'' dedi.

ANKARA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Libya Başbakanı Ali Zeydan, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Başbakanlık Merkez Bina'da ortak basın toplantısı düzenledi. 

Sözlerinin başında, Libya'da yeni hükümetin kurulmasının ardından Başbakan Zeydan'ın ilk ziyaretlerinin arasında Türkiye'ye de yer vermiş olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Başbakan Erdoğan, Türkiye-Libya ilişkilerinin yaklaşık 500 yılı bulduğunu, Libya'nın Türk milletinin gönlünde özel bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Libya'ya destek

Erdoğan, Libya Hükümeti'ne, geleceğe yönelik atacakları adımlar için destek vermeye hazır olduklarını ve Libya devrimine başından itibaren destek verdiklerini belirterek, devrim sonrasında siyasi, güvenlik ve kalkınma alanlarında bu ülkeye katkılarının artarak devam ettiğini vurguladı.
Bu destek çerçevesinde Türkiye'den Libya'ya birçok üst düzey ziyaret gerçekleştiğini hatırlatan Erdoğan, ''Bundan sonra da tüm imkanlarımızla Libyalı kardeşlerimizin yanında olacağımızı ifade etmek isterim'' dedi.

Türk firmalarının Libya'da yarım kalan faaliyetleri

Devrim sürecinde projelerini yarım bırakarak Libya'dan ayrılmak zorunda kalan Türk firmalarının hak ediş ve tazminlere yönelik çalışmaların da görüşmeler de ele alındığını vurgulayan Erdoğan, ''Bu yarım kalan işleri de müteahhit firmalarımızın bir an önce tekrar Libya'ya dönerek bitirmelerinin en büyük arzumuz olduğunu da kendilerine ifade ettik'' diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, ''Libya, gerçekleştirdiği devrimle bölge halkları başta olmak üzere baskı ve zulüm altındaki tüm halklara da örnek oldu. Libya, anayasal demokrasi yolunda emin adımlarla yürüyor ve Libya'da halk iradesinin tecellisi gerçekten tüm sahra üstü Afrika'da yeni bir dönemin başlangıcına ayrıca vesile olacaktır. Libya halkının demokrasi yolundaki mücadelesinde bizler de her zaman yanında olacak ve her türlü desteği vereceğiz.

İmiralı'ya ikinci heyet

Başbakan Erdoğan, İmralı'ya gidecek ikinci heyetle ilgili, ''Onları bu akşam bakanımızla bir araya geleceğiz, değerlendirmesini yapacağız. Ondan sonra Adalet Bakanımız yarın kararı açıklar'' dedi.

Sinop'taki olaylar

Erdoğan, Halkların Demokratik Kongresi heyetinin Sinop'taki temasları sırasında çıkan olaylara ilişkin de ''Bütün resimler, kayıtlar Sinop'ta kimlerin olduğunu ortaya koyuyor'' dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.