Piramit Haber

İlişkilerine yeni ivme kazandırma zamanı

Politika

AB Bakanı Bağış, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ''Şimdi Türkiye-AB ilişkilerine yeni bir ivme kazandırma zamanıdır'' dedi....


PARİS

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde, ''Yeni bir Avrupa için Türkiye'' başlıklı bir konferans verdi.

''Türkiye-AB ilişkilerine yeni bir ivme kazandırmak için AB’nin farklı bir düşünce tarzına ihtiyaç duyduğunu''söyleyen Bağış, ''Türkiye’nin güçlü ekonomisi, çok yönlü dış politikası, komşu bölgelerle kültürel ve tarihi yakınlığının, Türkiye ve AB’nin mali ve kurumsal kaynakları ile bir araya getirilmesi AB’nin genişleme ve komşuluk politikası hedeflerini yakalayabilmesi bakımından Türkiye’yi AB’nin ayrılmaz bir parçası haline getirmektedir. Gelecekte, Türkiye'siz bir Avrupa düşünemiyoruz. Türkiye’nin AB üyeliği herkes için bir 'kazan-kazan' durumu oluşturmaktadır''dedi.

Fransa ile ilişkiler

Cumhurbaşkanı François Hollande'ın iktidara gelişi ile birlikte bu ortamın değiştiğini ifade eden Bağış, ikili ilişkilerin son durumuna ilişkin de ''Bu dönemde Fransız hükümetinin Türkiye'nin AB üyeliğine verdiği destek özellikle siyasi blokajların kaldırılması ve yeni fasılların açılması bakımından önemlidir. Bu çerçevede, Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un yakın zamanda Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu başlıklı 22. Fasıl önündeki blokajı kaldıracaklarını açıklamış olmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Bunun, yeni Fransız hükümetinin Türkiye'nin katılım müzakerelerine verdiği desteğin açık bir işareti olduğuna içtenlikle inanıyoruz ve bundan böyle Fransa ile daha derin bir işbirliği tesis etmeyi ve yalnızca kendi ülkelerimizin geleceği için değil, tüm Avrupa'nın geleceği için birlikte çalışmayı ümit ediyoruz'' diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.