Piramit Haber

HSYK'nın zor işlerle uğraşmasına lüzum yok

Politika

TBMM Başkanvekili Akşener, "HSYK'nın kanun değiştirmekle uğraşmak, Anayasa Mahkemesi'ni, savcıların görevlerini, Adalet Bakanına her şeyi bağlamak gibi zor işlerle uğraşmasına lüzum yok" dedi.

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, "HSYK'nın kanun değiştirmekle uğraşmak, Anayasa Mahkemesini, savcıların görevlerini, Adalet Bakanı'na her şeyi bağlamak gibi zor işlerle uğraşmasına lüzum yok. HSYK, 'Sayın Başbakanın arzu ettiği herkes yargılanır, herkes hapsolur ama Sayın Başbakanın istemediği, arzu etmediği hiç kimse yargılanamaz' maddesini eklesin hepimiz kurtulalım" dedi.
Akşener, Konya Ticaret Odası (KTO) Konferans Salonu'ndaki "Türkiye Nereye Gidiyor" konulu konferansta, 2002'de iktidara gelen AK Parti hükümetinin, "3Y"yi ortadan kaldırmak için yola çıktığını söyledi.
3Y'nin ilkinin yolsuzluk olduğunu belirten Akşener, "Sayın Başbakan ve arkadaşları için Türkiye'de herkes hırsız, herkes yolsuzluk yapar konumundaydı. İkincisi, yasaklarla mücadeleydi. Kadınlarımızın ve çocuklarımızın başındaki örtüsüyle hem okuyup hem kariyer yapıp hem de çalışmasının önüne getirilen yasakların kaldırılmasına yönelik iddia ortaya koydular. Üçüncüsü ise yoksullukla mücadeleydi. Sayın Başbakan o zaman 'kimsesizlerin kimi olacağım' diye yola çıkmıştı. 2002'de herkes oy verdi ve tek başına iktidar oldu" diye konuştu.
Hükümetin, Anayasa Mahkemesini ve HSYK'yı kendi tasallutu altına almak için anayasa değişikliği yaptığını iddia eden Akşener, bazılarının bu anayasaya "Evet" demek , kendisinin de iştiyakla herkesten fazla "Hayır" için çalıştığını ifade etti.
İstanbul merkezli operasyonla ilgili değerlendirmelerde bulunan Akşener, hırsızlığı tartışıp, kimin ne kadar yolsuzluk yaptığının hesabının sorulmasını beklerken, ortaya "Paralel" ve "Manidar" kelimelerinin çıkarıldığını ifade etti.

Akşener, şunları kaydetti:
"HSYK'nın kanun değiştirmekle uğraşmak, Anayasa Mahkemesini, savcıların görevlerini, Adalet Bakanına her şeyi bağlamak gibi zor işlerle uğraşmasına lüzum yok. HSYK, 'Sayın Başbakanın arzu ettiği herkes yargılanır, herkes hapsolur ama Sayın Başbakanın istemediği, arzu etmediği hiç kimse yargılanamaz' maddesini eklesin hepimiz kurtulalım. Yetki de meclisten çıksın, siz de kurtulun biz de kurtulalım. Boş yere nefes tüketmeyin"
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.