Piramit Haber

Her zaman barıştan yanayız

Politika

KIRIKKALEBaşbakan Yardımcısı Beşir Atalay, partisinin Kırıkkale İl Başkanlığı'nı ziyaretinde yaptığı açıklamada, TBMM'deki tezkere görüşmelerinin kapalı bölümünün, her partinin rahatça düşüncelerini söylediği bir ortamda...

KIRIKKALE

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, partisinin Kırıkkale İl Başkanlığı'nı ziyaretinde yaptığı açıklamada, TBMM'deki tezkere görüşmelerinin kapalı bölümünün, her partinin rahatça düşüncelerini söylediği bir ortamda gerçekleştirildiğini bildirdi.

Tezkerenin 320 oyla kabul edildiğini hatırlatan Atalay, şöyle devam etti:

''Türkiye savaş heveslisi, savaş isteyen bir ülke değildir. Her zaman barıştan yanayız. Bu bir savaş tezkeresi olarak algılanmasın. Bunu önemli görüyoruz ama Türkiye aynı zamanda kendi hak ve hukukunu, vatandaşlarının hak ve hukukunu, sınırlarını en etkili, Oleybet en iyi şekilde korumaya muktedir büyük bir ülkedir. Daima bunun hassasiyeti içindedir. Daima böyle olmuştur ve bundan sonra da böyle olacaktır. Bu tezkere hem caydırıcılık hem de muhtemel gelişmelere hazırlıklı olma açısından hükümetin elinde bir enstrümandır, bir imkandır.''

Akçakale'ye düşen top mermileri

Atalay, Türkiye'nin, Suriye sınırından Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine düşen top mermileriyle ilgili en şiddetli şekilde yanıt verdiğini anlattı.

Angajman koşullarının daha önce değiştirildiğini anımsatan Atalay, ''Kısa süre önce değişen angajman koşullarına göre misilleme yapıldı ama Türkiye hassasiyetini sürdürüyor. Bu konularda daima uluslararası camia ile ortak hareket ediyoruz" dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.