Piramit Haber

Hepimiz başız, hepimiz iktidar olacağız

Politika

BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak, Başbakan Erdoğan'ın, "Bu ülkede ayaklar ne zaman baş oldu" sözünü eleştirerek, "Bu memlekette ayak falan yok. Hepimiz başız, hepimiz iktidar olacağız" dedi.

 TBMM
BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bu ülkede ayaklar ne zaman baş oldu" sözünü eleştirerek, "Kim ayak, kim baş? Bu ülkede saltanat mı var, padişahlık mı var? Bu memlekette ayak falan yok. Hepimiz başız, hepimiz iktidar olacağız" dedi.

Kışanak, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Gezi Parkı odaklı gelişmeler ve çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gezi Parkı protestosuyla başlayan toplumsal muhalefetin güçlü bir demokrasi hareketi olarak devam edeceğinin görüldüğünü ifade eden Kışanak, Başbakan Erdoğan'ın haklı demokratik hak arayaşını şiddetle özdeş gösterme arayışı içinde olduğunu savundu.

Ankara'daki gösterilerde Ethem Sarısülük'ün ölümüne neden olan polisin serbest bırakıldığını belirten Kışanak, olayı "cinayet" olarak niteledi. Kışanak, olayın görüntüleri ve delilleriyle ortada olduğunu ifade ederek, cinayetin örtbas edilmeye çalışıldığını iddia etti. 

Kışanak, Başbakan Erdoğan'ın bugünkü AK Parti grup toplantısında "Ayaklar ne zaman baş oldu" dediğini anımsatarak, şunları söyledi: 

"Demokraside böyle bir cümle kullanılabilir mi? Kim ayak, kim baş? Bu ülkede saltanat mı var, padişahlık mı var? Hani kayıtsız şartsız hakimiyet milletindi? Güya milli iradeye saygı mitingi yapıyor? Milli irade rakamla ölçülebilecek bir şey değildir. Senin aldığın oy milli irade de, alamadığın oy ayak takımı mı? Ülkenin yarısını yok sayacaksın, yarısının özgürlük talebini, demokrasi, adalet arayışını gayriresmi ilan edeceksin, milletin üzerinde iktidar yetkini sınırsız kullanacaksın. Sayın Başbakan'a tavsiye ediyoruz, yanına iki siyaset bilimi danışmanı alsın, iki kitap okusun, demokrasi nedir, yönetim yetkisi nasıl kullanılır, çoğunluk nedir, çoğulculuk nedir, çoğunluk olmayanların hakları nasıl korunacak, bunları öğrensin. Bu memlekette ayak falan yok, hepimiz başız, hepimiz iktidar olacağız. Hepimiz haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Sen muktedir, biz senin kulların değiliz, sen sultan geriye kalan teban değil. Artık hakkının, hukukunun ne olduğunu bilen insanlar var." 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.