Piramit Haber

Gündemi sarsan o iddia doğru mu?

Politika

Pervin Buldan’ın Milliyet gazetesinde yer alan açıklamasında dikkat çeken "Öcalan iki konuda hükümetle anlaşma sağladı" iddiası için HDP'den önemli bir açıklama geldi...

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) vekili Pervin Buldan’ın Milliyet gazetesinde yer alan açıklamasına yalanlama geldi. HDP tarafından yapılan açıklamada PKK lideri Abdullah Öcalan’ın hükümetle iki yasa konusunda uzlaştığı yönünde bir açıklamasının olmadığını söyledi.

HÜKÜMETLE UZLAŞMA İDDİASI YALAN
HDP tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: “Milliyet Gazetesi’nin bugünkü sayısında yer alan “İmralı ile 2 konuda uzlaşma” başlıklı haberin girişinde Halkların Demokratik Partisi Grup Başkanvekili Pervin Buldan’ın ‘Bölgesel Özerk Yönetim Yasası ve Demokratik Sivil Toplum Yasası konusunda hükümetle uzlaşmaya varıldığını’ söylediği iddia edilmiştir.

Bu ifade gerçeği yansıtmamaktadır. Haberin devamından da anlaşılacağı üzere Buldan’ın “-‘Hükümetle uzlaşmaya varıldı’ şeklinde herhangi bir açıklaması bulunmamaktadır. Buldan, İmralı’da devlet heyeti ile Öcalan arasında süren görüşmelerin olumlu geçtiğine dair edindikleri izlenimi kamuoyuyla paylaşmıştır.”

İKİ YASADA UZLAŞMA SAĞLANDIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Milliyet gazetesinde bugün yer alan “İmralı ile 2 konuda uzlaşma” başlıklı haberde, Pervin Buldan’ın “Bölgesel Özerk Yönetim Yasası ve “Demokratik Sivil Toplum Yasası” konusunda hükümetle uzlaşmaya varıldığını söylediği iddia edilmişti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.